Home Šport Červar objavio popis od 20 igrača za Svjetsko prvenstvo, Karačić putuje s...

Červar objavio popis od 20 igrača za Svjetsko prvenstvo, Karačić putuje s ekipom

SHARE
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje počinje 13.01. u Egiptu.

Na prvenstvo ide 20 igrača, a s konačnog popisa otpali su Lovro Mihić i Šime Ivić, no s ekipom putuje Igor Karačić. Njegov nastup zbog ozljede je bio upitan, prenosi Index.hr.

Igrači su dali sve od sebe i naravno da bi svatko želio nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ali morali smo odabrati 20. Moram pohvaliti igrače za njihovo držanje prema reprezentaciji, ali na toj poziciji imamo već dva krila i Lovro Mihić je razumio da je to logična odluka.

Šime Ivić je više puta bio pozvan i uvijek je u krugu reprezentacije, ali već imamo dva ljevaka i u ovom trenutku, kad imamo Cindrića i Karačića koji danas nisu trenirali punom snagom, kao i Duvnjaka koji je iscrpljen, morali smo dati prednost tome. Oni su, naravno, doprinijeli našem radu. Igor Karačić ide s nama, on radi pod posebnim programom i mislim da će on na kraju, kad bude trebalo, dati sve od sebe, rekao je Červar nakon objave popisa.

Popis igrača za Svjetsko prvenstvo

  • Vratari: Marin Šego (Montpellier HB), Ivan Pešić (MC Meškov Brest), Mate Šunjić (US Ivry Handball)
  • Desna krila: Ivan Čupić (RK Vardar 1961) Zlatko Horvat (RK Metalurg Skopje)
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek (Telekom Veszprem HC), David Mandić (RK PPD Zagreb)
  • Pivoti: Željko Musa (HC Magdeburg), Marino Marić (MT Melsungen), Ilija Brozović  (TSVHannover-Burgdorf), Marin Šipić (RK PPD Zagreb)
  • Srednji vanjski: Luka Cindrić (Barcelona), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Janko Kević (RK Nexe), Igor Karačić (Kielce)
  • Lijevi vanjski: Marko Mamić (SCDH FK Leipzig), Halil Jaganjac (RK Nexe), Josip Šarac (RK Celje Pivovarna Laško)
  • Desni vanjski: Ivan Martinović (HC Hannover-Burgdorf), Luka Šebetić (Tremblay EN France Handball)

Stručni stožer

  • Lino Červar, izbornik; Hrvoje Horvat, trener; Miljenko Rak, kondicijski trener; Damir Kajba, fizioterapeut; Filip Šimunović, fizioterapeut; Krešimir Rotim, liječnik; Tomislav Kukin, liječnik; Ivica Udovičić, direktor nacionalnih selekcija; Igor Vori, sportski direktor muških selekcija; Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager; Zdravko Mirilović, tehniko