Home Društvo Saznalo se koji je gospodin u Petrinju poslao kuverte s novcem na...

Saznalo se koji je gospodin u Petrinju poslao kuverte s novcem na kojima piše ‘Dar’

SHARE

“Dobar dan, ovo je za vas. Tu vam je kuverta s pet tisuća kuna. Imate li djece? Imate. Odlično, i za njih smo ponijeli slatkiša, da ih malo uveselimo.

Nemamo puno vremena, moramo dalje”, kažu i odjure zasnježenim cestama dok ih svi gledamo u čudu. Ne žele u medije, a dok ih susrećemo kod druge kuće, na kapaljku nam daju samo poneku informaciju.

“Dobili smo veliku donaciju od jednog čovjeka koji živi u Njemačkoj. Zamolio nas je da novac razvezemo po selima. Svaka obitelj dobit će kuvertu, gledamo gdje je najpotrebnije. Mislim da ćemo obići 45 ili 46 kuća. Donator želi biti anoniman, ali svjestan je koliko je ovo područje pogođeno i pokušava pomoći”, otkriva za Jutarnji list muškarac koji se ne želi predstaviti.

Donator, koji je na kuvertama samo napisao “Dar”, odvojio je 230.000 kuna za pomoć ovim ljudima. Svi su mu beskrajno zahvalni. Kako smo neslužbeno doznali, donaciju je poslao Giuseppe Nardi, predsjednik Uprave njemačke farmaceutske kompanije Dr. Theiss i vlasnik hrvatske podružnice Naturprodukt.