Home Šport HRVATSKA – KATAR: Bitka za prvo mjesto, ali i ono još važnije...

HRVATSKA – KATAR: Bitka za prvo mjesto, ali i ono još važnije od toga

SHARE

Hrvatska i Katar danas od 18 sati odlučuju o prvom mjestu skupine C Svjetskog rukometnog prvenstva.

I treću utakmicu prvog kruga rukometnog Svjetskog prvenstva 2021. Hrvatska će igrati u terminu u 18 sati. Večeras protiv Katara Kauboji se bore za prvo mjesto u skupini, ali što je još važnije, za bodove koji se prenose u drugi krug koji počinje u četvrtak.

 

Do četvrtfinala su ostale još četiri utakmice, ova s Katarom te tri u drugom krugu tj. novoj skupini II u kojoj će igrati.

 

Katar je u prve dvije utakmice upisao obje pobjede u utakmicama protiv Angole i Japana dok Hrvatska ima pobjedu i remi. Protiv Japana su slavili u dramatičnoj završnici s 31:29, a junak pobjede bio je sjajni vratar Danijel Šarić koji je nakon Srbije i Crne Gore, pa potom BiH reprezentacije odlučio od 2014. nastupati za Katar.

 

Ne radi se o lošoj reprezentaciji, ali to nije onaj Katar koji je prije šest godina bio svjetski doprvak kada je bio nakrcan naturaliziranim igračima. Hrvatska je favorit i sve osim nove pobjede Kauboja bila bi uistinu velika senzacija.

 

No treba upozoriti na Kubanca Frankisa Marzu (Cuba), trenutačno drugog strijelca turnira u Egiptu te krila, Ahmad Madadi lijevo (14/15) i Allaedine Berached desno (10/12 ). Oni su zabili dvije trećine pogodaka te reprezentacije.

 

Katar je tjelesno izuzetno moćna ekipa. Time nadoknađuju neke tehničke nedostatke. U taktičkom smislu jako su napredovali, što i nije čudo s obzirom na znanje i vojnički sustav rada kakav ima izbornik Rivera. U njihovoj igri puno je automatizma, i upadnete li im u mlin lako će vas samljeti, kao što se to Hrvatskoj dogodilo na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine. Tada su nas pobijedili s 30:23 i srušili samopouzdanje, od kojeg se nismo oporavili do kraja turnira.