Home Vijesti Šprajc komentirao mjere u Europi: U Hrvatskoj mjere, a u BiH se...

Šprajc komentirao mjere u Europi: U Hrvatskoj mjere, a u BiH se pije i živi kao prije…

SHARE

Zoran Šprajc u RTL Direktu je prokomentirao epidemiološku situaciju, mjere i restrikcije u Hrvatskoj, BiH, ali i drugim europskim zemljama.

Govoreći o Hrvatskoj rekao je; iz svega rečenog jasno je da 1. veljače na kavu i pelin nećemo ići. Kafići i restorani vjerovatno će biti zatvoreni do sredine veljače, a mogli bi biti i do početka ožujka.

U Stožeru stalno ističu kako usprkos epidemiji koja ubrzano opada žele biti oprezni”, rekao je novinar Zoran Šprajc u RTL Direktu.

“Pogotovo zato jer zemlje koje su popustile mjere i u prosincu otvorile kafiće i restorane, poput Velike Britanije i Irske, sada imaju divljanje epidemije i uvode žestoki lockdown. Kao i Njemačka u kojoj je jedino Bavarska jakim mjerama držala epidemiju pod kontrolom, pa sada cijela zemlja mora uvesti mega lockdown koji bi mogao trajati do proljeća. U Francuskoj pak možete u zatvor ako između šest popodne i šest ujutro prekršite policijski sat”, kazao je Šprajc te nastavio:

‘U međuvremenu, u Bosni i Hercegovini, jede se, živi i pije kao i prije, premda epidemija uzima živote kao nikad prije. Rade klubovi, rade kafići. Naizgled pandemije kao da nema, ali zatvaranje u 23 sata ipak podsjeća da mjere u Bosni i Hercegovini i dalje postoje.’

“Rade kafići, normalno maske se ne nose. Vikendom su klubovi puni, pjevači pjevaju, jedina je razlika da imamo policijski sat”, kazao je Goran iz Mostara