Home Vijesti Posušje: Ostavio upaljen auto, lopov sjeo i otišao

Posušje: Ostavio upaljen auto, lopov sjeo i otišao

SHARE
Osobni automobil ukraden je u srijedu u središtu Posušja, a već istog dana pronađen je i automobil i lopov.

Kako je tek u petak objavila Uprava policije MUP-a ŽZH, 20. siječnja u 14:00 sati 19-godišnjak iz Posušja prijavio je policiji da mu je tog dana u 13:20 sati ispred banke u Ulici fra Grge Martiće ukraden automobil Volkswagen Golf 4. MUP navodi da je mladić nakratko izašao iz vozila i ušao u banku ostavivši motor vozila u radu, a kada je izašao vidio je da je netko odvezao vozilo.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji, a tijekom dana navedeno vozilo pronađeno je, s vidljivim oštećenjima i bez registarskih oznaka, na lokalitetu Tomilje u mjestu Gradac, općina Posušje, nakon čega je isto specijalnim vozilom ‘pauk’ prevezeno u krug Policijske uprave Posušje, navode iz policije.

Slobode je lišen Š.J. (29) iz Posušja i nad njim je izvršena kriminalistička kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

Po kompletiranju predmeta PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Š.J. (29) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oduzimanje tuđe pokretnine iz čl. 291. KZ-a FBiH u stjecaju s kaznenim djelom Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. KZ-a FBiH, objavila je Uprava policije MUP-a ŽZH.