Home Šport Tko bi trebao naslijediti Linu Červara?

Tko bi trebao naslijediti Linu Červara?

SHARE

Da li je Lino ishitrenom ostavkom htio prodrmati ekipu? Već je to jednom učinio.

Lino Červar odstupio je s mjesta izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Kao grom iz vedra neba najavio je odlazak s klupe nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu iako je reprezentaciju trebao voditi i na nadolazećim, teškim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

 

Sjetit ćemo se, Červar je nešto slično već napravio tamo 2009. godine na Europskom prvenstvu u Austriji kada je dao ostavku pa je nakon velike pobjede nad, kao i u ovom slučaju, Danskom ostavku odlučio povući. Kasnije smo u finalu izgubili od Francuske, prenosi 24sata.hr

 

Je li Lino i ovoga puta naumio istu stvar ne može se reći, ali činjenica je da su okolnosti drugačije. Dao je puno hrvatskom rukometu, tu su već i neke dublje životne godine pa je ipak vjerojatnije da će zaista napustiti reprezentaciju kako god završio pothvat u Egiptu.

 

A da se nešto kuha i da već postoje određeni kandidati za njegova nasljednika, saznali smo iz krugova bliskih reprezentaciji. Prema posljednjim informacijama, glavni i istaknuti favorit za klupu je Slavko Goluža dok je drugi, ujedno i manje vjerojatan nasljednik Červara, Hrvoje Horvat.

 

Goluža je već vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine i najveći uspjesi bili su mu brončana odličja na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji te na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španjolskoj.

 

Navijači su podijeljena mišljenja i na klupi bi htjeli vidjeti i neka druga, nova lica. Tako se prema željama navijača na društvenim mrežama može vidjeti kako bi na klupi Hrvatske legende poput Petra Metličića ili Ivana Balića, kao i Zlatka Saračevića, koji radi dobar posao s curama u Podravci.