Home Društvo Marin Šego nakon Svjetskog prvenstva u svom Međugorju

Marin Šego nakon Svjetskog prvenstva u svom Međugorju

SHARE

Marin Šego počeo je svoje treninge na asfaltiranom igralištu SC Krstine. Rukometno igralište od njegove kuće udaljeno je 30-ak metara.

 

Prvi rukometni stručnjaci koji su mu pomagali bili su Draženko Šego i Žarko Dodig, piše Večernji list BiH.

 

Nadimak mu je

Manja Marin Šego, koji ima nadimak Manja, posebice se na Svjetskom prvenstvu istaknuo na dvoboju između Hrvatske i Makedonije. Hrvatska je slavila s 31:22, Šego je branio odlično. Mnogi su smatrali kako je upravo Marin Šego najzaslužniji za spomenutu pobjedu. Ne i žiri IHF-a koji je izabrao hrvatskog kapetana Domagoja Duvnjaka, koji je nagradu za igrača utakmice proslijedio upravo Marinu Šegi.

 

– Dule je jedan veliki čovjek i veliki sportaš. Mi smo dobri prijatelji – kazao je za Večernji list, između ostalog, Marin Šego. Trenutačno Marin Šego brani u Francuskoj, u Montelieru.

 

Šego je na ovom Svjetskom prvenstvu među najboljim vratarima. Uz njega su na poznatim Krstinama odrasli i tenisači Marin Čilić, Ivan Dodig, nogometni vratar Vladimir Vasilj i košarkaš Andrija Stipanović, svi s kućama udaljenima u razmaku od nekoliko stotina metara.

 

Marina Šegu susreli smo u poznatom međugorskom ugostiteljskom objektu Brothers.

 

Posjet obitelji

U Međugorje je došao posjetiti oca Jakova, majku Željku i brata s obitelji. Ostat će nekoliko dana. A iz Splita bi zrakoplovom uskoro trebao odletjeti u Zagreb, zatim u Pariz i potom prema svom klubu gdje ga čekaju svakodnevne obveze.

 

U Međugorje je došao sa Šarcem. Supruga i djeca čekaju ga u Francuskoj. Zaželjeli smo mu sretan put u tu zemlju.