Home Vijesti OD DANAS Njemačka uvela zabranu ulaska za većinu putnika, pooštrene mjere i...

OD DANAS Njemačka uvela zabranu ulaska za većinu putnika, pooštrene mjere i u drugim zemljama EU

SHARE

Veliki broj zemalja EU odlučio je pooštriti mjere na granicima kako bi se usporilo širenje koronavirusa i zaustavio porast broja zaraženih mutiranim sojevima, a među njima se nalaze Francuska, Njemačka, Češka, Portugal, Belgija, prenosi BBC.

U Francuskoj će biti uvedene nove mjere na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje koronavirusa i “uvoz” novih sojeva. Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna će biti zabranjena, a zahtijevi za testiranjem putnika u okviru bloka bit će pooštreni.

Njemačka od danas uvodi zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Južna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mjere biti na snazi do 17. veljače.

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedjelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spriječi prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugala su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mjera će biti na snazi tijekom dva tjedna.

U Belgiji su od srijede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. ožujka, osim u nužnim slučajevima, prenosi Tanjug.

Za razliku od ovih zemalja, vlada Italije je u petak priopćila da će od ponedeljka više područja biti klasificirano kao zone u kojima važi manje mjere, usprkos upozorenjima liječnika. Nijedna regija više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mjere kada je riječ o putovanjima i radu poduzeća.