Home Zanimljivosti Najzgodniji hrvatski rukometaš otkrio zašto je odbio kći Bernieja Ecclestonea

Najzgodniji hrvatski rukometaš otkrio zašto je odbio kći Bernieja Ecclestonea

SHARE

Znate li koji je rukometaš bio na popisu želja najbogatije nasljednice hrvatskih korijena?

On je Drago Vuković, a ona je Petra Ecclestone i košaricu je dobila zbog Blaženke, djevojke koja je srce našeg bivšeg reprezentativca osvojila prije 19 godina.

To je tek jedna od trivija iz bogatog životopisa zgodnog Splićanina kojeg smo ovog svjetskog prvenstva gledali kao komentatora na RTL-u.

On je RTL-ov komentator, prema brojnim ženama najzgodniji bivši rukometaš i trenutno najbolji tenisač među bivšim kolegama… Da, da.. on je sve to.

Tridesetsedmogodišnji Drago Vuković briljirao je u sportskom programu RTL-a, ali i na teniskom terenu na kojeg je kročio s četiri godine u rodnom Splitu!

Prve je sportske korake radio uz brata blizanca Andriju koji je nogometni vratar.

U rodnom Splitu s obitelji živi nakon uspješne rukometne karijere. Sin i kćer te supruga Blaženka centar su njegova svijeta.

“Supruga mi je bila praktički od početaka, već 19 godina smo skupa, od moje 18. godine. Bila mi je potpora jer sam tada već otišao u Zagreb, Njemačku… Kći Laura i dalje priča njemački, jer je rođena u Gumbersbachu. Bila mi je čast biti na porodu, jer divim se ženama, kad doživiš porod uživo… Kći ima 10 godina, mali Petar pet. Baš uživam”, istuče Drago.

A mogao je metar i 93 centimetra visok sportaš biti i Ecclestonov zet. Naime, poznata je priča o tome kako je 2004. godine na mladog Dragu oko bacila bogata nasljednica Petra Ecclestone.

“Dobio sam informaciju da idem s Balićem i Linom na večeru u Hrvatsku kuću i da će tamo doći Bernie, Slavica i Petra. Bili smo na toj večeri, bilo je nas deset, petnaest  i onda je na kraju nastao neki… Meni je jedino žao što nismo na jahti bilo malo da vidim kako jahta izgleda. Ja sam već tada bio sa sadašnjom suprugom tako da je meni to bila obična večer, ništa posebno.”

No Petri je to itekako bio poseban dan, jer je upravo ona poželjela upoznati Dragu! A onda je čini se tata Bernie uzeo stvar u svoje ruke i organizirao večeru!

“Meni je kao najmlađem igraču i praktički najmanje poznatom u reprezentaciji bilo čudno zašto sam ja pozvan. Onda sam računao da je to zbog toga kao najmlađi si pa ajde odradi ti to s njima, onda sam sazna u kombiju kad smo išli tamo da je valjda… Mislim, da se sviđam ili šta je to već, ja sam ima 21, ona je možda imala 15-16 godina. Mi smo realno djeca bili, to je iza  mene, ništa tu nije ni bilo…”

Ostao je tako Drago zapamćen u bespućima interneta i kao Petrina simpatija. No njemu je to tek nevažna crtica iz života, a ono najbitnije je da je obitelj skupa i da u poslu i privatno bilježi samo vrhunske rezultate!, piše RTL.