Home Društvo Hrvat iz BiH na Dori! Novinar i televizijski voditelj Tomislav ToMa Marić...

Hrvat iz BiH na Dori! Novinar i televizijski voditelj Tomislav ToMa Marić natječe se s pjesmom ‘Ocean of love’

SHARE

Tomislav Marić (21) rođen je u Livnu, odrastao u Žepču, a pod umjetničkim imenom poznat i kao ToMa, u subotu 13. veljače natjecat će se na izboru hrvatske pjesme i predstavnika za Euroviziju s pjesmom ‘Ocean of Love’.

Tomislav je debitant na Dori, a kada ne pjeva, vodi vijesti na Z1 televiziji. Tomislavu posao u novinarstvu pruža sigurnost jer smatra da je teško biti glazbenik u trenutačnom vremenu.

– Glazba je uvijek bila moja prva ljubav i ostat će, ali novinarska karijera joj puše za petama. Ne isključujem mogućnost niti da ću se ostvariti samo kao glazbenik niti samo kao novinar, to će ipak pokazati budućnost – rekao je ranije Tomislav za 24sata.

Doru i Euroviziju prati od djetinjstva i uvijek je u njemu rasla želja da će i on jednom nastupati tamo. Odluka o prijavi na Doru bila je isključivo njegova, no kaže kako nije bila jednostavna niti ishitrena. Na natječaj se Tomislav prijavio zadnji dan, dva sata prije isteka natječaja.

– Pjesmu smo napisali samo nekoliko dana prije, isključivo iz razloga jer je u meni tinjala ta misao o meni kao relativno nepoznatom glazbeniku koji ‘nema što raditi na Dori’. No, odlučio sam Doru iskoristiti da izbrišem taj epitet ‘nepoznati’ te okušam svoju sreću na opatijskoj pozornici – ispričao je.

Iako mu je ovo prvi put da nastupa na Dori, iza sebe ima brojne nastupe kojima se ponosi.

– Najviše se ponosim nastupom pred 60.000 ljudi u Sarajevu na Koševu, nastupu u Ciboni i KD Vatroslava Lisinskog. No, glazba u mom životu nije samo u vidu pjevanja nego i skladanja i pisanja. Iako većinom pišem na engleskom, pjesme koje sam pisao na hrvatskom u struci su nagrađivane kao najbolje na festivalima – ponosan je Tomislav.

Kaže da mu nije teško uskladiti život glazbenika, televizijskog voditelja i novinara.

– Možda mi najteže pada promjena prezentacije iz ozbiljnog TV voditelja koji gledateljima upravo objavljuje da je izabran novi predsjednik države u onog glazbenika koji se obraća publici željnoj zabave. Uskladiti obaveze uspijevam jedino jer sam zaista okružen super kolegama koji poštuju moju glazbenu priču – objasnio je.