Home Crna kronika TUGA U BiH Mlada majka se objesila i ostavila oproštajno pismo: Ovo...

TUGA U BiH Mlada majka se objesila i ostavila oproštajno pismo: Ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe

SHARE

Objesila mi se žena, ostala su mi dva sina. Ja sam zbog svega završio na pshijatriji, ovim riječima počeo je svoju bolnu ispovijest Muamer Gadžun iz mjesta Gornji Lončari kod Kaknja.

Njegova 27-godišnja supruga Nevzeta 2. veljače u njihovoj kući digla je ruku na sebe – objesila se u toaletu.

– Objesila se za dva šarafa na kojima je nekada stajao bojler, koji sam izmjestio. Vjerovatno se popela na šolju… To je svjesno uradila, jer da je ustala, preživjela bi. Najgore od svega je što je stariji sin, koji ima svega deset godina, pronašao je u kupatilu. Dotrčao je do kafića gdje radim i rekao babo, tako i tako. Sve je vidio i mlađi, četverogodišnji sin – priča kroz suze Gadžun.

Prema njegovim riječima, nije mogao da vjeruje da se njegova supruga ubila, jer nisu imali problema. Tako je počeo da se raspituje i sam istražuje koji bi mogao biti motiv da žena, koja nije legla ili izašla iz kuće, a da ne poljubi supruga i sinove, odluči se na očajnički korak.

Gadžun je ustupio „Avazu“ fotografiju oproštajnog pisma, budući da je orginalno pismo predao policiji.

U potresnom pismu stoji:

– Sinovi moji, ljubavi moje, ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe. Volim vas. Kad budem na onom svijetu, čuvat će vas mama. Čuvajte jedan drugog. I što god bude, znajte da vas volim. I vašeg babu sam puno volila i on je bio jedini voljeni čovjek. Halalite svojoj mami. Volim vas puno. Vaša Nezva, stoji u pismu.

Gadžun naglašava da mu je sumnjiv rukopis supruge.

– Moguće da joj je drhatala ruka. Ne znam, nisam više pametan, ali mislim da bi se u čitav slučaj trebala uključit policija, zaključio je Muamer Gadžun.

Aldina Alić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je za “Avaz” da je policija obaviještena o ovom slučaju.

– Očevidnim i drugim radnjama utvrđeno je da se radi o samoubojstvu – kratko je kazala Alić.