Home Crna kronika Šogorica progovorila o majci curice: To dijete za nju je bilo višak,...

Šogorica progovorila o majci curice: To dijete za nju je bilo višak, prijavljivalo se, ali nitko nije reagirao

SHARE
Je li točna informacija da je vaša majka obavještavala centar za socijalnu skrb da za djevojčicu nije najbolje da ostane s roditeljima?
”Moja majka nije obavještavala socijalnu što se tiče brata, nego je prijavljivala majku. Jer je više bio odsutan od kuće nego što je bio kod kuće”, kazala je sestra oca preminule djevojčice.
Što je onda vaša šogorica radila djevojčici?
”Ne znam, to dijete je bilo za nju višak, višak. Jer ona je to dijete sama predala, to zna i socijalna i svi znaju, ona je sama predala to dijete”, istaknula je.
Hoćete reći da socijalni radnici nisu došli provjeravati u kakvom stanju je djevojčica?
”Ne, moja majka je išla prijavljivati, ne sina, nego je prijavljivala majku, jer to je majka koja nije držala do svoje djece”, kazala je.
Dobro jesu li izlazili iz Centra za socijalnu skrb?
”Ne, možda mjesečno jedanput. Sad zadnji put je dok je majka prijavila, znači negdje petak, ja mislim, četvrtak ili petak kad je majka prijavila izašli su van. Mala je išla u utorak psihologu, u tome vrijeme je tamo i povraćala i u srijedu ujutro se desilo to kobno”, rekla je sestra oca.
Jeste se čuli s bratom? Što kaže?
”Jesam, čula sam se s bratom, brat je mene informirao, brat je jako plakao i…’Nisam ništa svom djetetu napravio kao ni jedan roditelj koji ne bi. Ne znam što se događalo, nisam bio u kući i svi susjedi to znaju’ govorio je. U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući, nije znao što se događa. I ona se protivila da neće na hitnu, neće na hitnu, neće na hitnu, ona će završiti u zatvoru. Evo, to je moje što ja mogu reći”, kazala je.
Podsjetimo, djevojčica je preminula u Klaićevoj bolnici u Zagrebu od posljedica teških ozlijeda koje joj je nanijela vlastita majka. Oba roditelja smještena su u jednomjesečni istražni zatvor, a ostala djeca su im oduzeta i smještena u udomiteljske obitelji.

Obitelj je majku stradale djevojčice iz Nove Gradiške upozoravala da odvede djevojčicu ranije na hitnu, ali ona je to odbijala “jer će završiti u zatvoru”, kazala je sestra oca u razgovoru za Novu TV, dodajući da su socijalni radnici zadnji put došli u nadzor nakon što je njezina majka prijavila Centru. Je li točna informacija da je vaša majka obavještavala centar za socijalnu skrb da za djevojčicu nije najbolje da ostane s roditeljima? ”Moja majka nije obavještavala socijalnu što se tiče brata, nego je prijavljivala majku. Jer je više bio odsutan od kuće nego što je bio kod kuće”, kazala je sestra oca preminule djevojčice.