Home Auto 8000 kuna kazne i oduzimanje vozačke Sebastienu Ogieru

8000 kuna kazne i oduzimanje vozačke Sebastienu Ogieru

SHARE

“U prostorijama II. Postaje prometne policije sa Sebastienom Ogierom na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta nesreće obavljeno je kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176 te ne postupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak.

U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Izrečenu novčanu kaznu je platio.

Sebastien Ogier osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Podsjetimo, Francuz je sa suvozačem išao s Velesajma Avenijom Dubrovnik prema zadnjoj etapi Croatia Rallyja, da bi se kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno prestrojio u desnu traku.

U tom trenutku mu je po desnoj strani na desni dio vozila naletio osobni automobil, koji je potom završio na ugibalištu autobusne stanice. Ozlijeđenih nije bilo, a utvrđena je tek materijalna šteta i na osobnom vozilu i na Ogierovoj Toyoti Yaris WRC koja vrijedi oko 700.000 eura.

Ogier je u priopćenju koje je objavio na društvenim mrežama porekao navode da je bježao s mjesta nesreće.

“Želio bih se ispričati i pojasniti incident koji se dogodio jutros. Iako neke snimke nagovještavaju drugačije, zaustavili smo se policiji nakon naše prometne nesreće. Prvo smo se uvjerili da drugi vozač nije ozlijeđen, a zatim smo sve objasnili policiji i pokazali im sve dokumente. Nažalost, došlo je do velikog nesporazuma zbog jezične barijere. Sad je sve jasno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio”, napisao je Ogier i uz priopćenje objavio sliku ispred zgrade MUP-a u Zagrebu.

 

Izvor: bljesak.info