Home Novosti Ide nam gradski derbi, osobno ću popričati s tim momcima, ne treba...

Ide nam gradski derbi, osobno ću popričati s tim momcima, ne treba nam bruka

SHARE

Ne stišavaju se reakcije nakon pohoda grupe „Ultrasa“ u mostarskom naselju Donja Mahala, koji se dogodio u vrijeme trajanja policijskog sata. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije javnosti nisu predočili što je pokazala dosadašnja istraga. Iako su jučer ustvrdili da je jedna od deset osoba uhićenih u Mostaru zadobila teške tjelesne ozljede, ipak, ispostavilo se da to nije točno.

Pušten na kućno liječenje

Kako se navodilo, jedna osoba, za koju se poslije ispostavilo da je to I.D. (28) je nakon uhićenja prevezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, a pojedini portali su iznosili informacije da je u kritičnom stanju. Međutim, “Avaz” prenosi da im je iz SKB Mostar potvrđeno da je I.D. (28) nakon obrade na CUM-u pušten na kućno liječenje te da uopće nije bio hospitaliziran.

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara i danas je ponovio da je u svom priopćenju bio vrlo jasan. “Svjedočili smo tom huliganizmu u Mostaru i nadam se da građani neće podržavati istupe huligana. Međutim, mene je malo razočaralo to što pojedinci i u ovu situaciju, koja, nažalost, nije po prvi put, pokušavaju dodati tu međunacionalnu notu, što, mislim, da nije ispravno i nije dobro. Radi se o sukobu dvije navijačke skupine, o klincima koji se neodgovorno ponašaju”, rekao je Kordić.

Kazao je i da je od MUP-a tražio da postupe u skladu sa Zakonom, da se, kako je naveo, vidi tko su ti počinitelji i da javnost izvijeste o svim istražnim radnjama.

Poslao sam poruku preko medija “Osobno, žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Nadam se da to neće biti često. Slijedi nam derbi za dva tjedna, koji se procjenjuje visokog rizika, ali, ja ću osobno sjesti s tim momcima popričati i zamoliti ih da ne pravimo bruku od grada, jer mi imamo dovoljno drugih problema i ne treba nam nikakav huliganizam. Ipak, sport je u pitanju, svi volimo svoje klubove i trebamo se tako ponašati”, istaknuo je Kordić. Upitan je li posjetio građane naselja Donja Mahala, pogotovo, one čija je imovina oštećena, Kordić je rekao da, nažalost, nije imao tu priliku. “Poslao sam poruku preko medija da mi je žao što se to desilo.

Osudio sam incident. Po izvješću MUP-a, to nisu bili ciljani upadi u kuće, već je bježanje bilo na sve strane, tako da su ljudi čija je imovina oštećena kolateralna šteta. Ali, nedopustivo je da se takvo nešto dešava i neophodne su oštrije sankcije. Nedostaje nam, definitivno, malo više strogoće u cijeloj toj priči. Vi znate da je Engleska bila kolijevka huliganizma, ali su uspjeli to riješiti. Pa, prepisat ćemo neke modele od njih, ali ta priča ide sa federalne razine, pa županijske, a potom na gradsku”, kazao je on.

Izvor:Pogled.ba