Home Zanimljivosti Dio bh. građana prvog bio u Makarskoj! Hloverka poručuje: Naša su vam...

Dio bh. građana prvog bio u Makarskoj! Hloverka poručuje: Naša su vam vrata otvorena

SHARE

Za prvosvibanjski vikend, u Makarskoj su registrirana 1.833 noćenja turista, od čega je najviše bilo gostiju iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili 912 noćenja.

Nakon loše prošle sezone zbog pandemije i ograničenja u kretanju ovo su ohrabrujuće vijesti za turističke radnike u Hrvatskoj pred novu ljetnu sezonu.

Kako je za portal „Avaza“ kazala Hloverka Novak-Srzić, direktorica Turističke zajednice Grada Makarska, jako su iznenađeni posjetom turista, prije svega tijekom prvog svibnja.

– U gradu je bilo 900 turista, a ostvareno je 2.000 noćenja. Prognoze da će predsezona biti loša nisu se ostvarile. To je dobar znak pred početak turističke sezone. U gradu trenutno imamo 500 gostiju, značajan dio je iz Bosne i Hercegovine, ali imamo i Mađara, Poljaka…- kazala je Novak-Srzić.

Dodaje da su hoteli otvoreni kao i da radi privatni smještaj.

– Gostima sa Zapada dobro su popunjene i vile s bazenima. Optimistične vijesti za početak prave sezone. Ako ne bude novih iznenađenja glede pandemije, očekujemo da će biti više gostiju nego prošle godine. Naši hotelijeri na Makarskoj rivijeri prognoziraju sezonu na razini 70 posto u odnosu na onu 2019., rekordnu turističku godinu – rekla je za „Avaz“ Novak-Srzić.

Na kraju je imala i poruku za bh. građane.

– Dobro došli u Makarsku, imamo na Biokovu Skywalk kao novu atrakciju, nebesku šetnicu. Naša su vam vrata širom otvorena – dodala je Novak-Srzić.