Home Društvo Održane dvije radionice za novinarke u sklopu projekta „Osnaživanje žena u medijima“

Održane dvije radionice za novinarke u sklopu projekta „Osnaživanje žena u medijima“

SHARE

U Ljubuškom su ovaj tjedan  održane još dvije radionice za novinarke koje se provode u sklopu projekta projekta „Osnaživanje žena u medijima“, kojeg provodi Udruga HRID.

U utorak 4. svibnja 2021. radionicu na temu „Kreiranje video sadržaja“ je vodila Bjanka Medić, glavna urednica Radija Ljubuški, koja je tom prilikom zajedno sa studenticama sudjelovala u snimanju kadrova na ulicama Ljubuškog.

Nakon ove radionice, novinar Ivan Herceg je vodio radionicu na temu „Video obrada novinarskih sadržaja“, gdje je studenticama prezentirao rad programa za videoobradu, a potom su one dobile zadatak same kreirati digitalne videosadržaje koristeći se svim značajkama programa za videoobradu.

Projekt „Osnaživanje žena u medijima“ ima za cilj pružiti priliku mladim ženama zainteresiranima za novinarstvo i studenticama iz Bosne i Hercegovine da razvijaju svoje vještine kroz rad u medijima.

U projektu sudjeluje 11 studentica koje su počele s praktičnim radom u medijima, a po završetku projekta trebale bi steći potrebno iskustvo kako bi bile konkurentne na tržištu rada, te kako bi lakše mogle naći zaposlenje u struci.

Projekt je dio aktivnosti „Liderke u akciji“, financiranog od strane Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Riječ je o aktivnostima koje su dio projekta „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“.