Home Gospodarstvo Mostarci uplatili gotovo 8.000 KM za obnovu Zagrebačke katedrale

Mostarci uplatili gotovo 8.000 KM za obnovu Zagrebačke katedrale

SHARE
Na turniru ‘Za Stepinčevu katedralu’ sudjelovalo je 150 natjecatelja. Cjelokupni prihod od prijava sudionika usmjeren je za pomoć obnovi Zagrebačke katedrale.
Za obnovu u potresu oštećene Zagrebačke katedrale uplaćeno je 7.789 KM (30.000 kuna), koliko je prikupljeno na stolnoteniskome turniru koji je organiziran protekloga vikenda u Domu za studente Dompes iz Mostara.
Na turniru ‘Za Stepinčevu katedralu’ sudjelovalo je 150 natjecatelja. Cjelokupni prihod od prijava sudionika usmjeren je za pomoć obnovi Zagrebačke katedrale. Kako su naveli iz Dompesa, na turniru su sudjelovali tenisači iz BiH, Hrvatske, ali i jedan Francuz.
Vikar Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji, igračima, ali i darovateljima, prenosi Hina.
“Osim što želimo sudjelovati u obnovi katedrale i tako ugraditi u nju svoj kamen, željeli smo ovim turnirom potaknuti i još jednom istaknuti važnost zagrebačke katedrale za sve nas Hrvate bez obzira na to gdje živimo”, rekao je fra Iko Skoko.
Vikar Hercegovačke franjevačke provincije dodao je kako bi bilo lijepo kada bi svi Hrvati katolici iz BiH, bilo gdje da žive, sudjelovali u obnovi zagrebačke katedrale barem s minimalnim doprinosom.