Home Vijesti Zdravku Mamiću odbijena žalba, mora se do ponoći javiti u Remetinec

Zdravku Mamiću odbijena žalba, mora se do ponoći javiti u Remetinec

SHARE

Vijeće Županijskog suda u Osijeku odbilo je rješenjem žalbu osuđenika Zdravka Mamića podnesenu na rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora, kao neosnovanu.

“Vijeće je utvrdilo da je sudac izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto donijeto u skladu sa zakonskim odredbama, te da je pobijano rješenje donio u roku od osam dana od primitka prijepisa presude. U svezi podnesene molbe osuđenika za ustupanje izvršenja kazne u Republici Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stav da ista nema suspenzivan karakter, te da ne sprečava suca izvršenja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora”, izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

“Time je rješenje suca izvršenja o upućivanju osuđenika Zdravka Mamića u Centar za dijagnostiku u Zagreb postalo pravomoćno, dok je osuđenik Zdravko Mamić u obvezi da se do konca dana 14. svibnja 2021. javi u navedeni Centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku”, nastavlja Rožac.

Nakon otpravka odluke vijeća, sudac izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave Republike Hrvatske kao nadležnom tijelu za odlučivanje, piše Večernji list.

Izvor:Pogled.ba