Home Politika Sastanak glavne tužiteljice BiH sa specijalnim tužiteljem Crne Gore

Sastanak glavne tužiteljice BiH sa specijalnim tužiteljem Crne Gore

SHARE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa zamjenicima Milankom Kajganićem i Ozrenkom Nešković sastala se sa dužnosnicima Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore Milivojem Katnićem, glavnim specijalnim tužiteljem i Lidijom Vukčević, specijalnom tužiteljicom s kojim je razgovarala o zajedničkoj regionalnoj suradnji između tužiteljstava u procesuiranju predmeta za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, koja se realizira uz potporu glavnog tužitelja pri MRMKS  Sergea Brammertza.

Razgovarano je o mogućnostima transfera predmeta u kojima su podignute optužnice u Bosni i Hercegovini, a optuženi se nalaze na teritoriji Crne Gore, kao i rada na predmetima u kojima se osumnjičene osobe nalaze u Crnoj Gori.

Glavna tužiteljica Tadić i glavni specijalni tužitelj Katnić, istakli su da oba tužiteljstva žele zajednički raditi na ostvarivanju vladavine prava i kažnjavanja osoba odgovornih za ratne zločine.

Također, na sastanku je razgovarano i o zajedničkoj suradnji u borbi protiv organiziranog i prekograničnog kriminala, s obzirom da je Tužiteljstvo BiH sa partnerskim institucijama iz Crne Gore, provelo više zajedničkih aktivnosti, naročito u borbi protiv neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga.

Zaključak sastanka je da će se u svim segmentima, kao i do sada, nastaviti dobra suradnja u narednom periodu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Izvor:Pogled.ba