Home Šport Izviđač iz Ljubuškog novi prvak BiH

Izviđač iz Ljubuškog novi prvak BiH

SHARE

Rukometaši Izviđača CO danas su u Zavidovićima protiv Krivaje odigrali posljednju utakmicu sezone, i ostvarili veliku pobjedu za osmu titulu prvaka BiH, koja dolazi u “grad prvaka”.

Utakmicu su bolje otvorili rukometaši Krivaje te sredinom prvog poluvremena imali prednost od (6:3). Tada na scenu stupa izvrsni vratar Izviđača Matej Mandić, koji u prvih 20′ utakmice bilježi sedam obrana i Izviđač CO serijom (5:0) dolazi do preokreta.

Nakon toga nešto bolja igra Krivaje, koja u 27′ utakmice dolazi do poravnanja rezultata (9:9). Tada slijedi dobra igra Izviđača u obrani i brzim kontrama “Skauti” dolaze do plus tri (12:9), a na poluvrijeme Ljubušaci također odlaze s prednošću od tri gola, bilo je  (13:10).

Nakon prvih 30′ igre u redovima “Skauta” Domagoj Alilović je postigao četiri gola, Jozinović jedan gol manje, a Matej Mandić je imao osam velikih obrana.

Izvrsno su mladi igrači Izviđača odigrali prvih 10′ drugog poluvremena i ostvarili ogromnu prednost od (20:11) u 40′ utakmice.

U 50′ utakmice bilo je (24:16) za Izviđač, a trener “Skauta” Toni Čolina je već prije nekoliko minuta dao prigodu igračima s klupe (Ćeški, Odaku i Bubalu).

Krivaja je u 56′ susreta došla na minus tri (22:25), ali to je sve bilo od domćih rukometaša u ovoj utakmici, koja je završila pobjedom “Skauta” 28:23.

Najučinkovitiji u redovima Izviđača bio je Domagoj Alilović sa sedam golova, Jozinović je postigao gol manje, a nesavladiv na vratima “Skauta” bio je Matej Mandić s petnaest obrana.

Ovo je osma titula prvaka BiH, koja ide u Ljubuški, grad rukometnih prvaka. ČESTITAMO!

IZVOR: Ljubuški iks portal