Home Vijesti Možemo li se nadati normalnom ljetu kakvo je bilo prije pandemije?

Možemo li se nadati normalnom ljetu kakvo je bilo prije pandemije?

SHARE

Danas je u Županiji Zapadnohercegovačkoj aktivno 39 slučaja oboljenja od koronavirusa COVID-19, što je najniži broj aktivnih slučajeva od proglašenja stanja nesreće, odnosno od 27. kolovoza prošle godine.

Tjedna incidenca na 100.000 stanovnika u protekla tri dana kreće se između 18 i 25 što je također najniže od proglašenja stanja nesreće, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke.

-Raduje nas smanjen broj oboljelih i očekujemo da će brojka ići još niže kroz nekoliko sljedećih dana, rekao je za Pogled.ba Drago Martinović, ravnatelj  Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetio je da je ŽZH nedavno i ukinula policijski sat, te da je za organizirana okupljanja za više od 100 osoba u zatvorenom prostoru, organizator (pravne ili fizičke osobe) obvezan tražiti dopuštenje Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

– I dalje se svi trebamo ponašati u skladu s epidemiološkim preporukama, podsjetio je Martinović, dodajući kako se nada da će broj zaraženih biti sve manji i da ćemo konačno ljeto provesti normalno.