Home Zanimljivosti Najžešće priče iz hercegovačkih svatova

Najžešće priče iz hercegovačkih svatova

SHARE

Facebook stranica “Imocki crnjaci” pitala je svoje obožavatelje da podjele najžešće priče iz svatova.

Facebook objava je već skupila skoro dvije tisuće reakcija i skoro tisuću komentara, prenosi Jabuka.tv.

Donosimo vam najbolje odgovore koje su fanovi napisali u kojima prednjače priče iz hercegovačkih svatova.

Mladenka Pejić-Sabolić: A davno je to bilo, još dok se momačka večer slavila dan prije svatova. Ja bila kuma a mladoženja nam zaspa u crkvi na vjenčanju. Svećenik nam pokazao rukama da se ustanemo i nas troje se ustali a on sritnik osta na stolici spavat.

Roberta Šemper: Mladenkin otac Francuz pozvao svoju rodbinu braće i sestre i jedan od njih se digao održat zdravicu a ne zna hrvatski i nazdravi svatovima uz “ševili” (umjesto “živjeli”).

Ankica Peran: U davna vremena, došao jedan ramac prosit curu od ćaće. On imo dosta ćeri, ostala najmlađa. Pita momak tako ja bi se ženio, ovo ono ćaća ga sluša, veli ali imam jedan problem, ona nema ništa miraz gola je. Na to će mladoženja: “E meni gola i treba”.

Josip Barišić: Lik izišao van salona da povraća u neka doba i drži ruku preko usta dok povraća. Pita ga raja pa što bolan ne skloniš ruku, udavit češ se? Odgovara megacar, “MA DA NE ISPADAJU KRUPNI KOMADI!”

Ivana Brdarić: Pojela cijelu kutiju od 2 kg rafaello kuglica, u 10 poklekla od mučnine.

Ivan Tolić: Kod nas je običaj da stari svat u sali pozdravi cile svatove i pomoli se, međutim stari svat se prije sale dobro izbio tako da ga nije ni bilo a iz obitelji mladenaca je izašla časna da to odradi umisto njega, a iz svatova se čuje “A di će betmen”.

Željana Puljiz Jurišić: Mladoženja (inače momak uredan, ne pije) i kum se kvalitetno ulili. Kad su stigli po mladu ovaj njen ju zalio Colom po vjenčanici. Mlada plače, mi joj pokušavamo isprati fleku. Dođemo u Crkvu i negdje na pola vjenčanja mladoženji vratio fumar i čovjek povratio fratru ispred nogu.

Marijan Kelić Šabić: Udavala se cura iz Runovića za tipa iz Gruda i došli njegovi na ugovor. Upita curin mlađi brat budućeg zeta čime se bavi.Kaže mu on: Otkupljujem aute,prodajem dijelove,držim autootpad!Kaže mu mali na to: Ahaaaa,ti si znači cigan!

Marin Čutura: Jednom jedan u Bagušica zaspa u wcu subotom, probudio se sutradan u drugim svatovima i samo nastavio …

Višnja Bilos: Moja svekrva pridvodila molitvu na unukinom piru i na kraju molitve reče – Bog in da pokoj i svitlost vična svitlila njima . Svi se savatovi upišali od smija.

Ivan Bagarić: Jedan iz Duvna govorio da mu je najdraže snimak od svatova gledat unazad. Muzika vraća pare, janje se sastavi, a žena ode kući materi.

Franjo Alpeza: Priča se da je bio jedan stari svat koji je zna izmolit Očenaš!

Amela Jašarspahić: Napila se toliko da ni rođenu djecu nisam poznala, nego im govorila “Idite roditeljima svojim pa skačite po glavi” (kćerka govori majki šuti molim te ),a u daljini čujem brata kako nekoj muškobanjastoj babi govori ”Brko je*eš li ti šta“?

David Jure: Došao kući pijan, pivac piva u zoru, uđem ja njemu bacim mu 10 eura i kažem nije mi niko džaba pjevao nećeš ni ti.

Markoo Bušić: Puna sala svatova. U prvim redovima side mladenci i kumovi, odma do njih roditelji i najbliža rodbina pa prijatelji. A među zadnjim redovima sidio Ante iz Imotskog pijan ko letva.. Muzika svira i svi pivaju, a u jednom trenutku ante se dere mlada popuši mi k**** muzika naglo stala svi se ukocili i gledaju u Antu, a on opet mlada popuši mi k**** nakon toga digli se mladoženja, braća, rođaci i iđu prema Anti da mu slome kosti, a on se smješka i kaže ne vi bolan nego mlada!

Ines Dudaš: Muž i ja prije braka. Idemo u svatove kod njegovog prijatelja. Budi spremna idemo na večeru. Super. Došli tamo. On se čudi, nešto mu nema poznatih. Taman smo ušli i sjeli, krenula meza, ulaze mladenci. Dobro večer dragi svatovi pozdravimo mladence! Sve bi bilo dobro da smo na svadbu došli dan ranije, kad su bili svatovi njegovog prijatelja. Bili smo u krivim svatovima.

Anđelka Rajić: Uputili se mi rodice u svatove kaže ujna donesite pečenog. Mi znamo da nećemo dobit ništa pa se snalazimo. Oko ponoći se gase svjetla pali se za tortu kaže rodica dije torba pršuta, pečenog, kolača mi natrpali. Upale se svjetla a mi sjedili sa tetkom i rođakom kaže teta svetogati dije pečenje koje poio. Eto tako mi i drugi dan se naili bolje nego u svatovima Parola je snađi se.

Mario Karoglan: Jede se meza, dolazi juha, šnicle, lešo, pečeno i prošlo sve to! Dolazi ponovno konobar i postavim mu pitanje kad će glavno jelo!? Gleda u mene, nit trepće nit vjeruje.

Dario Košorog: Došao u 19h na večeru trijezan, u 21i30 odneli me kući mrtvog pijanog i izvlačili ispod stola kako sam to uspio još je uvijek nepoznanica ali svjedoci kažu da se nisam odvajao od jegera, a krenuo sa gemištom. Strašno!

Nina Mustapić: Kod nas je običaj jos od davnina da kad se dođe po mladu, mlada se prvo lipo plati pa tek onda izađe iz kuće. I tako, došlo se u svate, kad ovaj sta je pregovara sa mladine strane, tražio sve više i više, kad više nije moga izvuć proguta ključ od kuće, a mlada ostala u kući.

Marina Petrović: Prilikom ulaska u salu pjevač kaže “Pozdravimo jednim velikim pljeskom naše drage mladence Ivanu i Dražena” a oni Dražena i Ivan.

Dario Hrkać: Došao jedan mladić iz Širokog Brijega na džigaricu u svatove i pita ga jedna starija žena: “Jedeš li išta kašikom?” kad joj on po naški jednostavno odgovori: “Kašiku koristim jedino kad obuvam tene”.

Mario Perko: Napio se u svatovima i svojoj materi kažem, gospođo vi ste meni odnekud poznati …

Antonio Kujundžić: Di ćemo za vrime mise?

Ivan Previšić: U mene se komšija Miše jedared nalizo loze ko bedevija, pito mladenkinu mater “Brko, imal’ šta na belegiju?” Od tad ga ni sveti Ilija viša ne more nagavorit da rakiju popije!

Antonio Miše: Doša prošlu godinu kod krive mlade …. Falio kuću….slika rodbinu, catering….došla mlada i pita me kako ste putovali? Šta putova? Odakle? Pa iz Gruda! Koje Grude? Naravno čekala je fotografa iz Hercegovine , nismo se vidili nego prije vjenčanja, ja malo zaboravio + šminka….briši karticu i 30m niz ulicu “moji svatovi” a iza mene stize harmonikaš….čovik svira set krivim svatovima…..

Antonio Miše: Najjače što sam doživio prije desetak godina….kolega poslao na montazu video od pira, puno posla ne stigne sve sam na vrime . Još se na kazete miniDv snimalo. Prebacivalo se na montažu u realnom vremenu….neznam kako ali jedna kazeta je sadržavala – oko dvadesetak minuta pornića….presnimio budala pir…. Živa istina….zovem ga povratno …. Čovik problidio , slabo mu došlo…. Da šta će reć mladencima….

Marko Miličević: Konobar prvi put radi svatove i gost ga pita može li dobiti špinat. Vržota se nakon 10ak min vraća iz kuhinje i govori nije bilo špinata može li blitva.