Home Crna kronika Ženu polio benzinom i prijetio da će je zapaliti

Ženu polio benzinom i prijetio da će je zapaliti

SHARE

Luka Lovre (40) iz Banje Luke sproveden je u Okružno javno tužilaštvo zbog sumnje da je pokušao ubiti svoju nevjenčanu suprugu T. P.

Lovre je uhićen u subotu nakon što je sebe i T. P. polio benzinom u njihovom stanu u banjalučkom naselju Mejdan, a potom je upalio upaljač prijeteći da će oboje zapaliti. Uplašena žena je pobjegla je u kupatilo i počela da doziva pomoć.

– Jedan policijski službenik, koji stanuje u istoj zgradi, oko 19.40 sati je čuo ženski glas kako doziva upomoć. Sve je prijavljeno policiji i u stanu su zatečeni L. L. i T. P. Ubrzo je utvrđeno da je on oboje polio benzinom i prijetio da će ih zapaliti – kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da je Lovre uhićen i cijeli slučaj je dokumentiran kao nasilje u obitelji. Međutim, tužiteljstvo je krivično djelo prekvalificiralo u pokušaj teškog ubojstva. Uz izvješće o počinjenom djelu Lovre je jutros sproveden na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci i očekuje se da će mu biti predložena mjera jednomjesečnog pritvora.

Lovre je nakon uhićenja pokazivao znakove psihičke nestabilnosti zbog čega je smješten na Psihijatrijsku kliniku u Banja Luci. Tu je pokušao pokušao da naudi sam sebi, pa je čak morao biti vezan.