Home Društvo Iz Samobora krenuo pješice na put dug 500 km prema Međugorju

Iz Samobora krenuo pješice na put dug 500 km prema Međugorju

SHARE

Martin Golik iz Samobora krenuo je pješice na put dug 500 km prema Međugorju 6. lipnja, a na odredište, ispred međugorske crkve sv. Jakova, stigao je u nedjelju 20. lipnja u popodnevnim satima.

Zadnja tri dana pridružio mu se još jedan Martin (45 god.), hodočasnik iz Poljske koji također, kroz 4 države (Poljska, Slovačka, Mađarska, Hrvatska), na putu od 1300 km hoda prema Međugorju.

Iza Martina Golika nalaze se 33 godine života s problemima. Raspad obitelji, bratovo samoubojstvo, nesloga s drugim bratom, financijski nered, ovisnosti, odgoj ulice… doveli su ga do osobnog obraćenja krajem 2013. godine. Od tada pokušava posložiti stvari u svom životu, poslu, odnosu prema Bogu u bližnjima. Traži blagoslov za svoju ranjenu obitelj, za svoje rane i prosvjetljenje za budući životni poziv i prave korake. Zbog toga se odlučio na ovo pješačko hodočašće prema Međugorju, žedan odgovora. Žedan svjetla. Žedan milosti!

martin-golik_1

Na dugom putu svjedočio je brojnim iznenađenjima Providnosti. Utočišta i prenoćišta je tražio i dobio najprije u crkvama i samostanima, a samo dva puta u obiteljskim kućama, okrepljujući se svakodnevnom Euharistijom.

Nakon dolaska u Međugorje planira se zadržati i potražiti posao kako bi mogao ostati do Mladifesta na kojem nije nikada bio te stoga žarko želi sudjelovati.

I ovim putem pozivamo sve vas dragi čitatelji da Martina stavite u svoje molitve kako bi mu Bog pokazao put, a Kraljica Mira ispunila sve njegove rane i praznine svojom majčinskom ljubavi! A svaka pomoć u Međugorju sigurno će mu dobro doći!

martin-golik_3