Home Društvo Dokumentarac o Ceci uzburkao Srbiju, pjevačica pokušala spriječiti emitiranje

Dokumentarac o Ceci uzburkao Srbiju, pjevačica pokušala spriječiti emitiranje

SHARE
U utorak navečer na N1 televiziji prikazana je osma epizoda dokumentarnog serijala Junaci doba zlog, pod naslovom Srpska majka, koja govori o folk pjevačici Svetlani Ražnatović Ceci. Serijal se dosad bavio likom i djelom Ivice Dačića, Aleksandra Vulina i Milorada Vučelića.

Ova epizoda dokumentarnog serijala podigla je mnogo prašine u srpskoj javnosti i prije nego što ju je gotovo itko imao priliku pogledati jer se Ceca trudila spriječiti njeno emitiranje. Njen odvjetnik uputio je zahtjev redakciji N1 televizije, a zatim i Audio video produkciji JSP, da se emisija ne emitira, pod prijetnjom tužbe, prenosi portal Buka.

Emisija se ne bavi Cecinom estradnom karijerom, već se autorica Jovana Polić fokusirala na njenu kriminalnu prošlost te govori o njenom braku s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, ali i vezama sa zloglasnim Zemunskim klanom, njenom uhićenju nakon ubojstva tadašnjeg srpskog premijera Zorana Đinđića, planiranju otmice vlasnika Pink TV-a Željka Mitrovića i financijskim istragama.

U najavi ove epizode serijala N1 televizija navela je da je Ceca u Srbiji postala “nedodirljiva institucija, poput svete krave u Indiji”, a za to su, navode, odgovorni između ostalog i mediji zbog načina na koji su pisali o njoj te objašnjavaju da će u emisiji pokušati objasniti kako je jedna folk pjevačica s kriminalnom prošlošću postala “majka nacije” i “simbol srpstva”.

Autorica filma Jovana Polić komentirala je da nitko u bilo kojem demokratskom društvu na svijetu ne može zaustaviti slobodu govora i medijskih sloboda, pa da to neće uspjeti ni Ceci.

Na upit što misli da je za pjevačicu bilo toliko problematično da je poželjela zaustaviti objavu epizode, Polić je istaknula da je to zbog njene biografije, prenosi Index.

Ako je za nju bilo što uznemirujuće, to sigurno nema nikakve veze s autorskim djelom koje smo napravili Sanja Lončar, Slaviša Lekić i ja. Jer, kad vi reagirate prije nego što je i jedan kadar ove emisije izmontiran, kad reagirate prije nego što je i jedan sugovornik snimljen, kad vi reagirate prije nego što je i jedno slovo scenarija napisano, onda je sasvim jasno da vas ne uznemirava sadržaj emisije, već isključivo sadržaj vlastite biografije, rekla je za Nova.rs.

Emisija je također objavljena na YouTube kanalu N1 televizije, a u trenutku objave ovog članka ima preko 124 tisuće pregleda.