Home Gospodarstvo Lidl počeo sa zapošljavanjem u BiH

Lidl počeo sa zapošljavanjem u BiH

SHARE
Dolazak njemačkog trgovačkog lanca Lidl u Bosnu i Hercegovinu nedavno je i definitivno potvrđen. Prema saznanjima Patrije ova njemačka tvrtka već je počela sa zapošljavanjima u BiH, te je određeni broj budućeg osoblja na obukama u Srbiji i Hrvatskoj u njihovim centrima.

Ipak, sve se poprilično odvija pod velom tajne, a zbog sporosti bh. administracije, čime je Lidl iznenađen, otvaranje prvih objekata u BiH neće biti prije kraja iduće godine. Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar.

Kao direktor društva naveden je Roland Schreiber, a Allen Halamić izvršni je direktor tvrtke u BiH.

Osnivač je njemački W E-International Zweite GmbH, a kapital Lidla BiH nešto je manji od milijun KM, točnije 977.915 KM. Osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te u Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovoditelj obje poslovnice je Allen Halamić, navodi Patrija.

Kao jedna od lokacija Lidla spominje se i devastirani Dom umirovljenika u Nedžarićima, općina Ilidža, koji Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema. Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tijekom uspostave njihovog lanca u zemljama.