Home Vijesti Vozač kamiona koji je usmrtio curice na odmorištu osuđen na šest godina...

Vozač kamiona koji je usmrtio curice na odmorištu osuđen na šest godina zatvora

SHARE

Vozač kamiona Ivan Filipović (61) na sudu u Sisku osuđen je na šest godina zatvora zbog tragične nesreće u kojoj je prije dvije godine na odmorištu autoceste A3 usmrtio dvije djevojčice, a od ozljeda je kasnije preminula i treća žrtva, 28-godišnjakinja.

Filipović je jutros na početku rasprave priznao krivnju i izrazio žaljenje. Ispričao se roditeljima poginulih djevojčica te im izrazio sućut, javlja 24sata.

Podsjetimo, tragična nesreća se dogodila 7. lipnja 2019. godine oko 9:40 na odmorištu autoceste A3 nedaleko od Novske, a poginule su dvije djevojčice u dobi od 14 godina, učenice osnovne škole Dalj, koje su putovale na mali maturalac u Sveti Filip i Jakov. Kasnije je u bolnici preminula Ivana Babić, koja je na dan nesreće putovala u Njemačku.

Kamion je prvo udario u ophodno vozilo HAC-a, prošao pored benzinske postaje, a onda se nekontroliranom brzinom zabio u skupinu ljudi više od stotinu metara dalje i zaustavio se tek nekoliko stotina metara nakon toga, gotovo u šumi. Na odmorište, gdje je ograničenje brzine 40 km/h, kako je utvrđeno, uletio je s 90 kilometara na sat.

Filipović ima 40 godina iskustva kao profesionalni vozač, a vozio je za tvrtku Marin promet.