Home Vijesti Prognoza do kraja rujna: Ljeta više nema, stiže kiša i pad temperature

Prognoza do kraja rujna: Ljeta više nema, stiže kiša i pad temperature

SHARE

U Bosni i Hercegovini će tijekom ovog tjedna u većini krajeva prevladavati stabilno, suho i pretežno sunčano vrijeme. U četvrtak (16.09.) uz povećanje oblačnosti nisu isključeni kratki lokalni pljuskovi. U nizinama i kotlinama moguća je slaba magla. Uz čestu i obilniju kišu, te zahlađenje, dani vikenda (18. i 19.09.) izgledat će pravi jesenji.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 14 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature između 25 i 30, u Hercegovini do 32 stupnja.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom sljedećeg tjedna (20.09.) prognozira se nestabilno vrijeme s kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na ovaj tjedan. Sredinom tjedna možemo se nadati nešto stabilnijm vremenskim prilikama a pred kraj prognoziranog perioda očekuje se novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 11 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C, javlja FHMZ.