Home Društvo Enis Bešlagić: Nudili su mi da budem kandidat za člana Predsjedništva

Enis Bešlagić: Nudili su mi da budem kandidat za člana Predsjedništva

SHARE
Bh. glumac Enis Bešlagić gostovao je na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića gdje je kazao da mu se nudilo da uđe u politiku.

Istaknuo je da su mu stranci nudili da uđe u politiku i bude kandidat za člana Predsjedništva.

Bešlagić je ispričao da je nakon jednog govora koji je održao nekad ranije u Mostaru imao izravnu ponudu od tadašnjeg visokog predstavnika, Valentina Inzka, pa čak i od Veleposlanstva SAD-a u BiH da uđe u politiku.

Rekli su mi da sam im se dopao kako razmišljam i da bih mogao imati glasove na sve tri strane. Međutim, tu onda ide malo kompromitiranje, znate. Ja te dignem i slično. Mislim da nikome ne odgovara jedan kandidat u BiH, uvijek moraju biti tri, rekao je Bešlagić.

On je otkrio kako mu u privatnim razgovorima predstavnici SAD-a kažu kako oni imaju deset tisuća puta veće probleme nego što imaju narodi u BiH jedni između drugih.

Ima u svijetu mnogo većih ratova i neprijateljstava nego vi ovdje, prepričao je Bešlagić jedan od svojih razgovora sa strancima.

Ističe da uvijek ostane iznenađen kada vidi domaće političare koji nakon sastanaka s predstavnicima SAD-a i EU, izlaze samouvjereno i nastupaju kao da su dobili sve što su tražili od stranaca na tim sastancima.

Prvo izađe jedan i samouvjereno kaže mi ne odustajemo od svojih stavova. Onda izađe drugi i kaže isto, pa treći, opet, isto. Imam osjećaj da im stranci kažu ti slobodno deri, a mi ćemo ovako, jer njima i nije u interesu da se mi ovdje dogovorimo, pošto onda prestaje njihova funkcija, zaključio je Bešlagić.