Home Šport Hrvatski junak Šunjić je birao između utakmice i ispita matematike, a igra...

Hrvatski junak Šunjić je birao između utakmice i ispita matematike, a igra drugoligaški rukomet

SHARE

Hrvatska je pobijedila Srbiju 23:20 i došla na korak do drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

Izabranici Hrvoja Horvata oduševili su velikom borbom, a igra u obrani je bila vrhunska, Srbi su nam zabili samo 20 golova i to je najveći dokaz.

Jedan od neočekivanih junaka bio je drugi golman Mate Šunjić. Golman rodom iz Metkovića konačno je dočekao pravu priliku i zablistao.

U drugom poluvremenu u trenucima kad se lomila utakmica, 34-godišnji Metkovčanin Mate Šunjić je upisao tri uzastopne obrane.

“Nije bitno koliko me se čekalo, bitno je da sam ja uvijek uživao kad sam bio u reprezentaciji. Pojedinci nisu bitni svih ovih godina, ekipa uvijek izbaci pojedince. Moja uloga je takva kakva jest, najbitnije je da je ekipa pobijedila i da smo pokazali veliko srce, veliku borbu. Svatko ima svoj posao, svoju ulogu na terenu, pa tako i mi golmani imamo zadatak da pokušamo nešto obraniti.”
“Francuska je kvalitetnija ekipa od Srbije. To je velika sportska nacija i nadam se da tu neće kalkulirati”, poručio je Šunjić o raspletu utakmice Francuska – Srbija koja se igra u ponedjeljak.

Šunjić je 2010. magistrirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Odluku da će studirati matematiku donio je još početkom srednje, rasturao je s prosjekom ocjena u gimnaziji, imao je prosjek 5,0.

”Bilo je takvih situacija, profesori na faksu znali su me puštati da odem malo ranije s predavanja ili smo u mojem klubu Medveščak odgodili utakmicu ako je to bilo moguće. Imao sam razumijevanja s obje strane. No neki profesori na faksu i ne znaju da igram, a oni koji znaju nisu mi pravili probleme, pogotovo što nema mnogo studenata na matematici koji se profesionalno bave sportom”, rekao je Šunjić za Jutarnji još za vrijeme studiranja.

Šunjić je u srednjoj školi na matematičkim natjecanjima također ostvario zapažene rezultate na državnoj razini.

Šunjić trenutno brani u drugom rangu francuskog rukometa za Ivry koji je vodeći, a naš je golman s 34 posto obrana trenutno četvrti vratar lige.

U karijeri je dugo igrao za Nexe, a branio je i za Medveščak, Metković, Créteil…