Home Crna kronika Meta u Hercegovini: Uhićenje zbog odavanja službene tajne

Meta u Hercegovini: Uhićenje zbog odavanja službene tajne

SHARE
U Hercegovini je, ”na području Širokog Brijega i Mostara” u sklopu akcije Meta, uhićena jedna osoba, koja se sumnjiči za odavanje službene tajne.
Kako je potvrdio je glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Elvedin Fišek. akcija se provodila na 39 lokacija u više gradova Federacije Bosne i Hercegovine, a uhićeno je 26 osoba.
Kad je u pitanju uhićena osoba u Hercegovini, napominje Fišek, ne radi se o policijskom službeniku. Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDŽ, napominje, ovu su akciju proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ i u suradnji s Federalnom upravom policije te uz tehničku asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e.
”Akcijom su tretirane ukupno 32 osobe, od kojih je 26 uhićeno, za četiri se osobe još intenzivno traga, a jedna je već na izdržavanju zatvorske kazne”, istaknuo je Fišek.
Pretresi i uhićenja vršila su se u Visokom i Zenici te u Mostaru i Širokom Brijegu. Pronađeni su određeni predmeti koji će biti predmetom vještačenja te korišteni u daljnjem postupku protiv uhićenih, koji su privedeni na kriminalističku obradu u prostorije MUP-a ZDŽ.
Aktivnosti su imale za cilj dokumentiranje krivičnih djela – omogućavanje korištenja opojnih droga te njihova proizvodnja i promet, krivotvorenje isprave, odavanje službene tajne, nedozvoljeno držanje oružja ili posjedovanje eksplozivnih materija.