Home Crna kronika Prijetili da će mu ubiti maloljetnog sina ukoliko im ne preda više...

Prijetili da će mu ubiti maloljetnog sina ukoliko im ne preda više od 60.000 KM

SHARE

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Županije Sarajevo protiv Nidala Hirkića, Denisa Bezeka, Murisa Filana, Bakira Bahtijarevića, Kemala Zahirovića i Amina Šehovića zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom iznuda.

Optužena grupa se tereti da je sa još tri maloljetne osobe, tokom siječnja i veljače 2022. godine prijetila A.A. da će mu ubiti maloljetnog sina ukoliko im ne preda više od 60.000 KM. Najprije su naredili maloljetniku da predstavi svom ocu nepostojeće probleme u koje je došao navodnom prodajom droge, točnije, da je stvorio dugove prema dobavljačima droge u iznosu od 30.000 KM.

Nakon što je A.A. u strahu za svoj i život svoje obitelji, došao na mjesto gdje su otpuženi zahtijevali, jedan od njih mu je prislonio pištolj na potiljak i tražio da preda novac. Oštećeni je tada predao kovertu u kojoj se nalazilo 10.000 KM da bi nedugo nakon toga predao još 20.000 KM.

Početkom veljače, optuženi su ponovno kontaktirali A.A i tražili još 30.000 KM i novu iznudu dogovaraju 10. veljače 2022. godine na parking prostoru u blizini stadiona Asim Ferhatović. Maskirani i s fantomkama na glavi, uzimaju od oštećenog još 10.000 KM i uz prijetnju pištoljem ugovoraju isplatu preostalih navodno dugovanih 20.000 KM.

Nakon toga je uslijedilo uhićenje optuženih od strane policijskih službenika MUP-a ŽS.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje šest svjedoka, jednog vještaka, izvođenje presretnutih telefonskih razgovora optuženih i više od 60 materijalnih dokaza, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Sarajevo.