Home Politika Čović: Osigurali smo respektabilnu poziciju na području ove Županije

Čović: Osigurali smo respektabilnu poziciju na području ove Županije

SHARE

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je u posjeti Orašju, te je pored programa obilježavanja 30. obljetnice 106. brigade HVO Orašje, održao sastanak sa vodstvom Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina.

Dužnosnici su razgovarali o aktivnostima koje se provode na području Županije Posavske, kao i planiranim aktivnostima za nadolazeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina Đuro Topić, osvrnuo se na političku, ali i stranačku situaciju, te urađenim pripremama i planovima za Opće izbore u BiH. U raspravu su se uključili i predsjednici Općinskih odbora. Govoreno je o projektima koji su realizirani zahvaljujući dužnosnicima HDZ-a BiH sa državne, entitetske i županijske razine, pa i lokalnih jedinica.

Predsjednik Čović uz izraženo zadovoljstvo predstavljenim podacima i urađenim projektima, kazao je da je ovo prvi u nizu sastanaka, koji se redovno organiziraju sa dužnosnicima HDZ-a BiH kako u Županiji Posavskoj, tako i po cijeloj BiH s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja na terenu i aktivnih priprema za Opće izbore.

Osigurali smo respektabilnu poziciju na području ove Županije, zato HDZ BiH sa partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora planira dobiti uvjerljivo povjerenje na Općim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina, pa tako i na području Županije Posavske, istaknuo je dr. Čović.

Također, govoreno je o suradnji sa strankama HNS-a za Opće izbore, pri čemu je naglašena mogućnost dogovora za koalicije i suradnju.