Home Gospodarstvo NJEMAČKA: Kako do 400 eura više u džepu?

NJEMAČKA: Kako do 400 eura više u džepu?

SHARE

Gotovo svaki proizvod u Njemačkoj je postao skuplji. Njemački mediji iz dana u dan objavljuju trikove kojima možete uštedjeti nešto novca pri kupovini.

Lokalna radio postaja sastavila je popis pravila, po kojima, prema njihovim tvrdnjama možete uštedjeti i do 400 eura mjesečno.

Sami pripremite obrok za pauzu
Tko u pauzi za ručak na poslu pojede obrok koji je sam napravio, može uštedjeti i do 200 eura. Menza na poslu ili restoran koji se nalazi u blizi obično je puno skuplji. U menzi ili restoranu jedan obrok možete platiti oko 9 eura.

Popisi za kupnju čine čuda
Svatko od vas je vjerojatno išao u kupovinu kad je bio gladan i bez plana i na kraju je košarica bila puna, a novčanik prazan. Kako vam se to ne bi ponovno dogodilo, svakako prethodno napišite popis za kupovinu i držite ga se. Najbolje je doma isplanirati jela koja želite kuhati tijekom tjedna.

Uz prethodno napisan popis za kupovinu možete jednostavno uštedjeti 50 eura mjesečno, navodi njemački medij.

Marka proizvoda nije bitna
Brendirani proizvodi postigli su jednu stvar: izgradili su sjajan imidž kroz oglašavanje i privlačne slogane. Međutim, možete uštedjeti puno novca ako koristite proizvode robnih marki trgovačkih lanaca. Kvaliteta je često jednako dobra i nije rijetkost da su oba proizvoda istog proizvođača. Mjesečni potencijal uštede, 30 posto ili protuvrijednost od oko 50 eura.

Vrijeme je presudno
Svježa i kvarljiva roba mora se brzo prodati. Svi se trgovci pridržavaju tog principa, zbog čega možete kupiti nekoliko povoljnih proizvoda  neposredno prije zatvaranja trgovine. Često su navečer veliki popusti na voće, povrće ili mesne proizvode.

Sada postoje i aplikacije koje možete koristiti za pronalaženje popusta u vašoj blizini neposredno prije zatvaranja trgovine. Na ovaj način možete uštedjeti 50 eura.

Kupovina na veliko
Mnogi proizvodi su znatno jeftiniji ako ih kupujete na veliko. I nemojte se bojati kvarljivih proizvoda: povrće i meso se lako mogu podijeliti i zamrznuti. Zamrzavanjem ćete uštedjeti oko 50 eura.

Fenix-magazin/SČ