Home Crna kronika Glazbenik pretučen nasmrt jer nije mogao više da svira

Glazbenik pretučen nasmrt jer nije mogao više da svira

SHARE

Nišlija A.S. (35) uhićen je zbog sumnje da je 3. svibnja ove godine u Rentgenovoj ulici u Nišu surovo pretukao šezdesetosmogodišnjeg glazbenika Ferata Asanovića koji je od zadobivenih povreda preminuo.

Kako saznaje Nova.rs osumnjičeni i njegova žrtva su zajedno proveli večer u jednom niškom kafiću. Ferat je svirkom na harmonici i pjesmom zabavljao goste da bi oko ponoći odlučio da prekine sa glazbom. To se nije dopalo A.S. koji ga je nakon izlaska na ulicu napao i pretukao.

– Ferat je gostima svirao i pjevao a A.S. mu je naručene pjesme plaćao. Zajedno su pili i družili se da bi mu Ferat u jednom trenutku kazao da mu je dosta i da je sa zabavom gotovo. Oko ponoći su zajedno izašli iz kafića kada je, kako se sumnja, bijesan što ga je Ferat odbio, A.S. brutalno pretukao nesretnog čovjeka. Njegovo tijelo je oko 3.30 sati iza ponoći primjetio jedan prolaznik i obavijestio Hitnu pomoć. Harmonikaš je u besvjesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gdje je ubrzo preminuo – navode sugovornici Nova.rs upoznati sa ovim slučajem.

Ferat je dugo godina živio u niškom naselju Stočni Trg dok je posljednje dane proveo u prihvatilištu za socijalno ugrožene osobe. Njegovi susjedi ga pamte kao izuzetno dobrog i mirnog čoveka.

Zabavljao goste
– Zajedno smo išli u školu, bio je mnogo dobar i pošten, čitavog života je svirao harmoniku. Zadnji put sam ga vidio kada je svirao na jednom vjenčanju, pozdravili smo se, bio je dobro raspoložen. Znam da je volio da sa harmonikom ide po kafićima i da zabavlja goste – priča Ruta Ademović.

Kaže da se Ferat odavno odselio iz naselja Stočni Trg.

– Njegovi roditelji su ovdje imali kuću ali su se iselili a on je kasnije živio kao podstanar. Koliko znam, imao je jednog sina, mislim da živi u nekom selu ali ne znam točno gdje. Mnogo mi je žao kada sam čuo da je ubijen, jer je zaista bio fin i miran čovek – kaže ovaj Nišlija.

Dejan Alimanović, također mještanin Stočnog Trga, priča da je Ferat u posljednje vrijeme imao financijskih problema.

– Žalio mi se da nema para da plaća kiriju, jer je živio od onog što zaradi od svirke po kafićima i na vjenčanjima. Ponudio sam mu da mu nađem nešto jeftinije, ali se on više nije javio. On nije bio osoba koja bi se sa nekim sukobila, bio je dobar, nije umio da se posvađa. Ne mogu da shvatim da je neko mogao takvog čovjeka da ubije – kazao je Alimanović.

Uvijek veseo
Miloš Đelić, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite gdje je Ferat proveo posljednje dane, kaže da je obavještenje o tragediji dobio od policije.

– On je kod nas boravio mjesec i po dana prije nemilog događaja. Bio je uvijek veseo, znao je često da nas zabavi, volio je da se druži. Čuli smo da je zadobio neke povrede i da je od njih preminuo, a šta se točno desilo to ne znamo.