Home Kultura FOTO: Uočnica sv. Stjepanu i predstava mladih iz Mostara na Hardomilju

FOTO: Uočnica sv. Stjepanu i predstava mladih iz Mostara na Hardomilju

SHARE

Sinoć je na starom Hardomilju održana misa uočnica za današnju proslavu sv. Stjepana, zaštitnika i zagovornika sela Hardomilje.

Misu je predvodio don Branimir Bevanda-studentski kapelan i povjerenik za mlade hercegovačkih biskupija, a koncelebrirao je fra Nikola Jurišić.

U svakom čovjeku postoji ono dobro koje je Bog u njega utkao, zbog toga smo svi mi njegova slika i pozvani na svetost kazao je don Branimir u propovijedi povezanoj s jučerašnjim blagdanom Gospe od Anđela.

Nakon mise za okupljeno mnoštvo izvedena je predstava ” Tko želi biti anđeo”, a najavljena predstava “Svi me vole samo tata ne” zbog bolesti glavne glumice morala je biti otkazana za neka bolja vremena.

Predstavu su izveli mladi iz dramske sekcije duhovnog pokreta mladih hercegovačkih biskupija “Mi ViDiMo” (mladi vjere, djela i molitve) iz Mostara, čiji je duhovnik don Branimir .

Predstava ”Tko želi biti anđeo” na zabavan i edukativan način progovara o izazovima, anđelima i demonima u našim životima.

 

Generalni pokrovitelj predstave je Hrvatska pošta d.o.o. Mostar.

Pokrovitelji: Grad Ljubuški, Ministarstvo financija ŽZH, Katarina doo Mostar, AS PREMIUM doo Ljubuški; MRM doo Ljubuški, TG Ferimport, Perić doo Ljubuški, Arhitrav-MN, Sportservis MM, Elmex doo Ljubuški, Džajić commerce, AGRAM i ostali.

Na današnju svetkovinu sv. Stjepana misu u 19 sati predvodi fra Ivan Landeka mlađi, meštar novaka, a nakon mise je pučko veselje.