Home Vijesti Uskoro vlakom od Sarajeva do Zagreba, evo koliko će koštati karta

Uskoro vlakom od Sarajeva do Zagreba, evo koliko će koštati karta

SHARE

Najavljeni međunarodni vlak na relaciji Sarajevo – Zagreb, ukoliko se dogovori promet istog, budući da se čeka odgovor Željeznica RS na inicijativu za sastanak koji su predložile Željeznice FBiH, počeo bi prometovati  11. prosinca  ove godine.

Kazali su ovo za portal Radiosarajevo.ba iz Željeznica FBiH na upit kada bi mogla biti uspostavljena putnička linija Sarajevo-Zagreb-Sarajevo preko Banjaluke, a za koju je ranije bilo najava.

“Ponovnom uspostavljanju ove vozne linije prethodilo bi ponovno povezivanje Sarajeva i Banjaluke o čemu pregovaramo s Upravom Željeznica RS”, potvrđeno  je.

Kada je u pitanju uspostavljanje sezonskog putničkog vlaka Sarajevo-Ploče-Sarajevo koji je prometovao  u periodu od 01. srpnja do 11. rujna , on je “u potpunosti opravdao očekivanja Željeznica FBiH”.

“Ovaj vlak je prometovao samo petkom, subotom i nedjeljom (ukupno 11 vikenda, odnosno, 33 dana) i za to vrijeme na spomenutoj relaciji prevezeno je 4.666 putnika. Cijena karte u jednom pravcu iznosila je 25 KM, a cijena povratne karte koja je važila mjesec dana iznosila je 41,40 KM. Zbog velikog interesa putnika u sastav vlaka  na relaciji Sarajevo-Ploče redovno su bile uvrštene dvije Talgo garniture sa 472 mjesta za sjedenje. Iskazani interes putnika za vožnju na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo najbolji je pokazatelj da bi ova linija i ubuduće trebala prometovati”, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz ovog poduzeća.