Home Šport Zrinjski prije točno 30 godina odigrao prvu službenu utakmicu

Zrinjski prije točno 30 godina odigrao prvu službenu utakmicu

SHARE

Obitelj HŠK ”Zrinjski” prisjetila se 4. kolovoza obnove rada Zrinjskog, a 30. rujna obilježava se još jedan važan datum.

”Dana 30. rujna 1992. godine Zrinjski je odigrao prvu službenu utakmicu nakon obnove rada kluba. Pa iako je naš klub kroz povijest odigrao par tisuća utakmica, ova odigrana na stadionu Gospin Dolac u Imotskom, prije točno 30 godina, po mnogo čemu je najvažnija”, navode Plemići.

Dodaju kako su svi njihovi sportski uspjesi i neuspjesi, svaka titula, svaki pogodak i prilika pošli su iz tog prvog sučevog zvižduka.

”Ovaj datum na svoj način je dan igrača Zrinjskog, svih koji su nosili dres s lentom kroz povijest. U spomen na to veterani Zrinjskog će ugostiti veterane Croatie Zmijavci, kluba koji je tada bio naš suparnik i tako se upisao kao važan dio naše povijesti”, priopćeno je.

Gosti aktivnih veterana Zrinjskog bit će i dio sudionika te utakmice okupljeni nakon 10 godina kako bi se prisjetili tih dana.

”Neki od sudionika te utakmice, Miroslav Kordić i Adis Kodro, nisu među živima. Osim njih kroz proteklih 30 godina napustili su nas Jadranko Puce, Denis Hrkać, Krešimir Bandić, Goran Marković, Bruno Repar, Josip Škaro… U spomen na njih upalit će se svijeće kod spomen ploče na groblju Šoinovac”, dodaju iz kluba.