Home Vijesti VIDEO: Ljubuški dobiva najmoderniji centar za obuku policije

VIDEO: Ljubuški dobiva najmoderniji centar za obuku policije

SHARE

Upravna zgrada i streljana, restoran, fitness prostor, toranj za vježbu, kapelica… samo su dio velikog kompleksa čija gradnja uskoro kreće u Ljubuškom. Riječ je o Edukacijsko-obučnom centru za koji je proteklog vikenda položen kamen temeljac, piše Večernji list BiH.

 

Obuka policajaca

 

Kompleks će služiti za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a, odnosno za obuku policijskim službenicima, a investitor je Vlada ZHŽ-a. Kako je rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, vrijednost projekta je 7,5 milijuna konvertibilnih maraka. Početak realizacije planiran je već početkom iduće godine kada slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova.

– Kompleks Edukacijsko-obučnog centra prostirat će se na 14.000 četvornih metara, a po svom završetku predstavljat će jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regiji. Unutarnji i vanjski prostor za vježbu, upravna zgrada, prostor za pse, kapelica… samo su dio sadržaja koji će biti na raspolaganju budućim naraštajima policijskih službenika – rekao je ovom prilikom ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a David Grbavac.

Istaknuo je kako će sve to omogućiti policijskim službenicima kvalitetniju obuku i uvjete za rad, a što će u konačnici pridonijeti stvaranju još sigurnijeg okruženja za stanovnike Zapadnohercegovačke županije. Grbavac je ovom prilikom podsjetio na činjenicu koju potvrđuju statistički podaci, a koja govori da je Zapadnohercegovačka županija jedno od najsigurnijih područja na prostoru Bosne i Hercegovine. Naglasio je kako su za te rezultate među najzaslužnijima policijski službenici MUP-a ZHŽ-a, zbog čega se Vlada ZHŽ-a trudi omogućiti im što kvalitetnije uvjete rada nabavom razne opreme, vozila, uniformi, omogućavanjem raznih vrsta obuka, kao i kontinuiranim promicanjem policijskih službenika u više činove.

– Ovih dana na školovanje šaljemo 38 kadeta, a u tijeku je natječaj za prijam još njih 63 – rekao je Grbavac, zahvalivši svim djelatnicima MUP-a na radu i trudu.

 

Kibernetičke ugroze

 

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u svom je obraćanju istaknuo kako se izgradnjom ovog edukacijskog kompleksa šalje snažna poruka u potrebi ulaganja u znanje i edukaciju. – Mi smo tehnološkim promjenama izloženi do te mjere da teško pratimo kibernetičke i sve druge ugroze za koje danas ne možemo ni pretpostaviti u kojem će obliku biti izloženo stanovništvo čitavog svijeta. Moramo te ugroze na adekvatan način pratiti, stoga mi se čini da ovaj kompleks sutra može biti primjer i za sve druge županije – rekao je Čović.