Home Zanimljivosti Zanimljiv foto natječaj u Širokom Brijegu

Zanimljiv foto natječaj u Širokom Brijegu

SHARE
Foto natječaj na kojemu mogu sudjelovati samo umirovljenici organizira se u Širokom Brijegu.

Riječ je o jedinstvenom foto natječaju u BiH, ali i šire, kojeg organizira širokobriješka Udruga Standard uz pokroviteljstvo Grada Širokoga Brijega i ostalih sponzora.

Autor najbolje fotografije osvojit će novčanu nagradu od 500 KM. Drugoplasirani će osvojiti poklon bon u vrijednosti od 200 KM, a trećeplasirani poklon bon od 100 KM.

Natječaj je otvoren do 30. studenoga 2022. godine, a žiri će odluku o najboljim radovima donijeti do 14. prosinca te ih javno objaviti.

Osim toga, najbolje radove u posebnoj kategoriji ”Hoykin izbor” izabrat će poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka. Svakako želim podržati ovu umjetničku inicijativu za umirovljenike, rekao je Hoyka organizatorima iz Udruga Standard.

Fotografija se može snimiti najobičnijim mobitelom ili profesionalnim fotoaparatom, a tema natječaja je Široki Brijeg.

Uvjeti:

  • Da je autor fotografije umirovljenica/umirovljenik
  • Da je tema Široki Brijeg (fotografije nastale u Širokom, ili ako su tematski vezane za Široki Brijeg – tada mogu nastati i u drugim mjestima), neki od primjera motiva: Širok Brijeg krajolik, obitelj, vrtovi, osobe, običaji, tradicija, događaji, flora, fauna, zagađenje i drugo
  • Da su umirovljenici iz Širokog Brijega (ili su rođeni u Širokom Brijegu, a žive negdje drugdje)
  • Fotografija se može snimiti najobičnijim mobitelom ili profesionalnim fotoaparatom – bez obzira na tehniku i vrstu fotografije

Uz fotografije potrebno je dostaviti podatke: ime i prezime, adresu, kontakt telefon, dokaz da je autor umirovljenica/umirovljenik, prijavom na natječaj jamčite da je fotografija vaše autorsko djelo.

Fotografije možete poslati na e-mail foto.siroki@gmail.com ili poštom na adresu: Udruga Standard, Ulica Mokarska I-2, 88220 Široki Brijeg

Razlog pokretanja ovog foto natječaja je taj da umirovljenici budu još veći dio kulturnih događaja, te da se umirovljenici još više uključe u društvene projekte. Suprotno praksi, umirovljenici mogu biti još više društveno aktivniji, te dati svoj doprinos umjetnosti, rekli su organizatori za portal Jabuka.tv.