Home Vijesti Hrvat dobio zabranu prilaska baki na 100 metara

Hrvat dobio zabranu prilaska baki na 100 metara

SHARE

Na 30 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine na Općinskom sudu u Puli osuđen je M. K., i to zbog nasilničkog ponašanja prema baki, prenosi Glas Istre.

Osim toga, izrečena mu je zaštitna mjera, odnosno zabrana približavanja baki na udaljenosti manjoj od 100 metara na rok od sedam mjeseci. Na temelju Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, M. K.-u je izrečena i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od šest mjeseci.

U svojoj obrani M. K. je vezano za incident koji se dogodio 23. ožujka ove godine oko 1 sat u stanu u Puli, ispričao da je tada u malom stanu u kojem je živio s bakom bila i njegova tadašnja djevojka. U jednom trenutku, baka je izašla iz svoje sobe i počela vrijeđati djevojku i njenu obitelj, a unuku je govorila da je uličar i narkoman… U jednom trenutku baka je ošamarila njegovu tadašnju djevojku, pa ju je djevojka uhvatila za majicu s namjerom da je odgurne od sebe, te su ona i M. K. vrijeđali baku. Unuk M. K. joj je govorio da je luda, govno i đubre, ali joj nije rekao da će je opet istući ili da će je ubiti. Uhvatio je za majicu djevojku i baku i stao između njih da ih razdvoji, rekao je M. K. na sudu, te je dobio neki udarac i onda je svojom glavom udario u bakinu glavu.

Baka je pak na sudu rekla da joj je žao zbog situacije, jer da se s unukom uvijek dobro slagala, da je uvijek bio dobar prema njoj. Za incident krivi unukovu tadašnju djevojku jer da je, otkad je bio s tom djevojkom u vezi prema njoj bio bezobrazan. Djevojka se pak, kazala je baka na sudu, u njenom stanu ponašala kao da je u svojoj kući, bez poštovanja, prenosi Glas Istre.