Home Vijesti Vozaču koji je usmrtio pjevača Šabana Šaulića smanjena zatvorska kazna

Vozaču koji je usmrtio pjevača Šabana Šaulića smanjena zatvorska kazna

SHARE

Okružni sud u Bielefeldu smanjio je za tri mjeseca prvostupanjsku presudu vozaču koji je skrivio prometnu nesreću u Njemačkoj u kojoj je poginuo srpski pjevač Šaban Šaulić, javlja dpa.

 

 

Tridesetsedmogodišnjak je u srijedu osuđen na tri godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva i nanošenja tjelesnih ozljeda iz nehaja, ugrožavanja prometa i vožnje bez vozačke dozvole.

Osuđen je na tri godine i tri mjeseca na Okružnom sudu u Gutterslowu u siječnju ove godine. Zbog duljine postupka tri mjeseca kazne se smatraju odsluženima.

U veljači 2019. optuženi je pod utjecajem droga i alkohola u ranim jutarnjim satima bez vozačke dozvole sjeo u automobil svog poznanika.

Odvezao se na autocestu u smjeru Dortmunda gdje je na dionici, gdje je ograničenje brzine 80, vozio najmanje 156 kilometara na sat. Prema nalazu vještaka, vidljivost je bila dobra i mogao je vidjeti automobil u kojem se nalazio Šaulić.

Umjesto toga, u punoj je brzini naletio na vozilo. Šaulić (67) preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici, a njegov klavijaturist Mirsad Kerić (43) nekoliko dana kasnije. Jedan putnik je teško ozlijeđen i on i danas nije sposoban za rad. Sud je na zahtjev tužiteljstva smanjio kaznu za tri mjeseca jer je optuženi dao potpunije priznanje, iskazao kajanje i ranije nije osuđivan. Privatni tužitelji tražili su pravomoćnost prvostupanjske presude.