Home Crna kronika PRISILIO ČOVJEKA NA SMRTONOSAN SKOK S MOSTA: Počelo suđenje bivšem zatvoreniku za...

PRISILIO ČOVJEKA NA SMRTONOSAN SKOK S MOSTA: Počelo suđenje bivšem zatvoreniku za ubojstvo

SHARE

Suđenje za smrtonosni pad čovjeka s mosta počelo je 10.studenog na Zemaljskom sudu u Aschaffenburgu. Tridesetogodišnjak je optužen da je natjerao žrtvu da skoči s mosta. Gotovo devet mjeseci nakon kobnog pada muškarca s mosta u Donjoj Franačkoj, danas se sudi poznaniku žrtve.

 

Dvojica muškaraca poznavala su se godinama i čak su zajedno bili u zatvoru u Aschaffenburgu. Između njih ponekad je dolazilo do svađe. Tada se žrtva navodno požalila zatvorskom službeniku na nasilnog optuženika. Godinama kasnije ponovno se susreću – s kobnim posljedicama.

Optuženi je navodno natjerao 30-godišnjaka da skoči u ledenu rijeku Majnu između Wörtha i Erlenbacha (okrug Miltenberg) u noći 18. veljače. Muškarac je pao s oko dvanaest metara i poginuo u ledenoj Majni. Optuženi je navodno čin snimio mobitelom. Tijelo 30-godišnjaka pronađeno je tek tri tjedna nakon skoka s pješačkog i željezničkog mosta i to kraj elektrane Kleinwallstadt na granici Bavarske i Hessena. Osumnjičenik je uhićen u Rheinland-Pfalzu otprilike tjedan dana nakon zločina.

Optužba za ubojstvo
Državno odvjetništvo optužuje 35-godišnjaka za nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda , iznudu i ubojstvo . To znači da je počinitelj koristio nekog drugog kao “oruđe” za počinjenje kaznenog djela, odnosno radnju ne izvršava sam. Tužiteljstvo sumnja da se 35-godišnjak svom poznaniku želio osvetiti.