Home Politika Biserini Biseri: Cijeli svijet okreće leđa Iranu, a Turković šefa diplomacije dovodi...

Biserini Biseri: Cijeli svijet okreće leđa Iranu, a Turković šefa diplomacije dovodi u BiH

SHARE

Ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hossein Amir-Abdollahian danas će stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će održati sastanak s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Kako je priopćeno, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a potom i sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran.

Nakon sastanka, Turković i iranski šef diplomacije obratit će se javnosti gdje će govoriti o rezultatima sastanka, ali i o odnosima između Bosne i Hercegovine te Irana.

Zanimljivo je da ova posjeta dolazi u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava. Indikativno je da je Turković pozvala šefa diplomacije u BiH u trenutku dok u Iranu vladaju prosvjedi protiv režima u kojem je stradalo na stotine osoba. Iran je o fokusu javnosti mjesecima uglavnom po negativnim stvarima, pa je poziv Turković da dovede šefa diplomacije Irana u najmanju ruku skandalozan, prenosi Avaz.