Home Vijesti Preminuo Siniša Mihajlović: U Međugorju sam plakao kao malo dijete

Preminuo Siniša Mihajlović: U Međugorju sam plakao kao malo dijete

SHARE

Preminuo je Siniša Mihajlović. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije te nogometni trener, preminuo je u 54. godini od leukemije, teške bolesti s kojom se borio godinama. Od njega se na društvenim mrežama oprostila i Fiorentina.

Mihajlović je rođen u Vukovaru 1969. godine. Igrao je za Vojvodinu, a proslavio se igrajući za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Ligu prvaka. Igrao je na poziciji libera te bio poznat po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca. Nakon Zvezde otišao je u Italiju, gdje je igrao za Sampdoriju, Lazio i Inter. U Italiji je zabio 28 golova iz slobodnih udaraca, što je i danas rekord. Poznat je i po tome da je u jednoj utakmici 1998. godine zabio hat-trick iz slobodnih udaraca. Igrao je tad za Lazio protiv Sampdorije.

Posjeti Međugorju

Na internetu je dostupno nekoliko fotografija Mihajlovića u drištvu talijanskog novinara Paola Brosia koje su nastale tijekom posjeta Međugorju te jedan video.

“Kad sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam plakati kao dijete, nisam mogao zaustaviti suze. Osjetio sam se jačim i više čovjekom nego ikad u životu” – kazao je 2019. godine u razgovoru za Gazettu dello Sport Siniša Mihajlović.

Više je puta dolazio u Međugorje, a jedan video koji je nastao tijekom posjeta 2009. godine možete pogledati u nastavku:

Za njegovo zdravlje u Međugorju se molila i supruga Adrijana.