Home Društvo Čapljina na poseban način dočekala Josipa Šutala

Čapljina na poseban način dočekala Josipa Šutala

SHARE
Nakon što je na poseban način dočekan u svojoj rodnoj Svitavi, na Trgu kralja Tomislava u Čapljini organiziran je svečani doček Josipa Šutala koji je na SP u Katru s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio brončanu medalju

Doček kojeg je organizirao Grad Čapljina za svog brončanog Šutala održan je u sklopu manifestacije Advent u Čapljini 2022, a Josipa je na Trgu dočekao veliki broj ljudi koji su zajedno s njim slavili uspjeh.

Podsjećamo kako je Šutalo bio jedan od 26 igrača koje je Zlatko Dalić izabrao za SP u Katru.

Svoje prve minute dočekao je u odlučujućoj utakmici za medalju. Svoj debi Josip Šutalo upisao je u utakmici za treće mjesto u kojoj je Hrvatska svladala Maroko rezultatom 2:1.

Baklje, pjesma, poruke i zastave samo su dio toga što su navijači iz Čapljine pripremili za Josipa.

Lijepo vas je vidjeti u ovako velikom broju. Prije svega htio bih se zahvaliti gradonačelniku Vidiću i svima koji su organizirali ovaj doček, a najviše se zahvaljujem svima vama koji ste došli da zajedno proslavimo ove predivne trenutke. Hvala vam puno što ste bili jedna velika podrška svih ovih mjesec i pol dana i nadam se da je ovo samo jedan početak. Također se nadam da ćemo za iduće Svjetsko prvenstvo opet donijeti novu medalju možda sjajniju nego ovu sad i nadam da će na ovoj pozornici biti još više nas iz ovog kraja i da neću biti sam idući put, kazao je Josip Šutalo za Jabuka.tv.

Trg kralja Tomislava u Čapljini bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Više stotina sugrađana došlo je podržati brončanog Šutala.

Čapljinac Josip Šutalo u lipnju je debitirao za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju protiv Danske i utakmicu odigrao izvrsno.

Trenutno je člank GNK Dinamo Zagreb, a za ovog mladića iz Čapljina otimaju se klubovi iz cijelog svijeta. Hrvatski reprezentativac dosad je vrijedio osam milijuna eura, a cijena mu je skočila za više od 100 posto, te je sada je vrijedan visokih 18 milijuna eura.

Ovaj 192 centimetra visoki stoper rođen je u Čapljini 28. veljače 2000. godine. U Zagreb se preselio sam, kada je imao samo 14 godina.

Na društvenim mrežama prati ga manje od 10.000 ljudi, no to će se uskoro sigurno promijeniti, a s njima najčešće dijeli fotografije s terena ili iz obiteljskog doma. Ipak, već polako postaje omiljen i među ženama, no ne hvali se da je njegovo srce osvojila neka ljepotica.

Uoči utakmica nema rituale, a najčešće poslije susreta s ocem prokomentira viđeno.

Prijatelji stalno zovu i čestitaju. Lijep je to osjećaj. Drago mi je kada me zatraže dres, kazao je Šutalo.

Isto tako je zanimljivo da je na početku jedne utakmice zadobio dislokaciju ramena, te si ga je sam vratio i nastavio igrati.