Home Život Veselje u Planinića u Krehin Gracu: Baka Iva proslavila 100-ti rođendan!

Veselje u Planinića u Krehin Gracu: Baka Iva proslavila 100-ti rođendan!

SHARE

Ovo je baka Iva i njena priča. Iva Bonetina. Baka kod koje si uvijek dobrodošao i ne daj Bože da nisi gladan. Baka koja moli za tebe. Baka koja koliko god malo ima, dovoljno je da podijeli. Za djecu uvijek čokolade i lizala, a za velike kave i keksa. I životnih savjeta.

Život piše čudne priče. Takva je i njena. Udala se nije, i kaže da je to ključ dugog života. Smisla za humor joj, očigledno, ne fali.

Rodila se i živi u Krehin Gracu. Tata Boneta je živio 97 godina, a mama Šima 94 godine. Imala je i sestru Vidu, koja joj je bila sve u životu, ali nažalost, napustila ju je. Za sestrom je ostala kćer i dvije unuke, Nina i Maja, koje Ivu posjećuju. Imala je kaže i momka, ali je poginuo u 2. svjetskom ratu. Sliku mu i sad čuva.

Ali nije Iva sama. Zadnjih 8 godina ima, kako ju ona zove, svoju Terezu. Ne Indijsku, nego svoju. Tereza, pravim imenom Anka, primila ju je raširenih ruku i nije ona Ivi učinila nikakvu uslugu, nego sebi i svojoj obitelji.

Baka Iva je u obitelj Planinića donijela smijeh, ali najvažnije, jako puno molitve. Zapravo je molitva taj ključ njenog dugog života, uz smisao za humor. Naime, baka Iva se smatra godinu mlađom, pa kaže: ,,Baš će mi računati ova 3-4 dana godine”. Tako si je već isklesala na spomeniku da je 1923. godište. Bilo kako bilo, Planinići ove godine slave punih 100 godina bake Ive.

Živjela ti nama Ive još i uveseljavala nas sve svojim prisustvom! – poručii su joj njezini najmiliji.