Home Zanimljivosti Konobar iz Gruda nije dječaku dao lozinku za internet dok ne pojede...

Konobar iz Gruda nije dječaku dao lozinku za internet dok ne pojede predjelo, sada dobiva pohvale!

SHARE

Željko Miloš, konobar iz Gruda koji radi u Zagrebu ovih je dana postao hit na društvenim mrežama i po portalima zbog toga što jednom dječaku nije dao lozinku za internet prije nego pojede barem predjelo.

Željko je sve ovo napravio uz odobrenje roditelja, no maleni dječak Andrija nije bio zadovoljan konobarom pa je je nakon posjeta, spomenuti restoran na internetskim recenzijama ocijenio dvojkom.

Sve se dogodilo u zagrebačkom restoranu „Didov san“ gdje Željko godinama radi kao konobar.

„Didov san“ jučer je objavio na društvenim mrežama ovu anegdotu. Napisali su da, iako je Andrija dobio lozinku za internet nakon predjela, restoran Didov san to nije spasilo od Andrijinog “strogog” suda i tako su zaradili dvojku.

Grude online portal piše kako je konobareva gesta u restoranu Didov san hvalevrijedna, pogotovo jer je napravljena u dogovoru s roditeljima, a s ciljem edukacije mladog čovjeka.

Navode kako restoran pruža jedno novo iskustvo, mnogo šire i vrijednije od konstantnog gledanja u ekran pametnog telefona.

„Zasigurno će mišljenja u društvu biti podijeljena kako je konobar trebao reagirati, je li se trebao miješati, kao što je to slučaj oko baš svake teme koja se nametne u društvu. Iako ne znamo točno godište dječaka, za naslutiti je da je dovoljno odrastao budući da se služi pametnim telefonom i samostalno može sastaviti rečenicu, što je već dovoljan uzrast da se dijete izloži novom iskustvu kao što je kultura stola, a kasnije će sigurno biti korisna u brojnim životnim situacijama. Konobar nije morao intervenirati, mogao je samo nonšalantno izreći šifru za internet i nastaviti dalje s poslom kojeg je zasigurno bilo mnogo jer je „Didov san“ najčešće vrlo dobro popunjen. Ipak, konobar je izabrao posvetiti dječaku dodatnu pažnju i ući u ulogu edukatora. Primjer konobara Željka istovremeno daje vjeru u restoransku scenu i vraća nas s nostalgijom u vremena kad su ovakve geste bile standard konobarskog posla. Jer na kraju priče, konobar nije samo osoba koja vam donosi hranu i naplaćuje račune, on je i pedagog i prodavač i psiholog, zato kapa dolje gospodinu Željku Milošu“, komentar je s portal Grude online.