Home Svijet Nevjerojatne slike zaleđenoga grada: Oluja valovima zapljuskivala kuće, sve se smrznulo u...

Nevjerojatne slike zaleđenoga grada: Oluja valovima zapljuskivala kuće, sve se smrznulo u sekundi

SHARE

Nevjerojatne slike stižu iz gradića Fort Erie u Kanadi. Kuće uz samo jezero Erie okovane su debelim, šiljastim slojem leda nakon što su obalu zapljusnuli ledeni valovi nošeni snažnom snježnom olujom koja je zahvatila zemlju.

Stanovnici obale Fort Eriea, koja se sasvim slučajno zove i Crystal Beach, rekli su da su valovi tijekom oluje udarali o zidove njihovih kuća.

“Voda se zaledila sa stražnje strane kuća, dakle od vrhova kuća pa sve dolje”, ispričao je Derek Tupling za CNN. “Možete samo zamisliti ogromnu količinu i snagu vode koja odlazi preko zida, udara u njega i zatim se istog trena zamrzne. Apsolutno nevjerojatno”, kaže Tupling, koji dodaje da je led koji je okovao kuće na Crystal Beachu debeo gotovo 30 centimetara, dok su stanovnici zabrinuti zbog štete koju bi mogla izazvati težina leda na kućama.

“Ovdje smo već dugo i nikada nismo vidjeli ovako loše vrijeme u ovo doba godine. Šteta koja je nastala i uništenje na stražnjim stranama kuća je nevjerojatna”, dodaje.

Očekuje se da će temperature u području Fort Eriea u petak početi rasti te će prijeći nulu, što će također dovesti i do velikog otapanja i nakupljanja vode.

Ovo kanadsko mjesto na samoj je granici s okrugom Erie u državi New York, gdje se broj žrtava povijesne snježne mećave popeo na više od trideset, od kojih je većina njih u Buffalu.