Home Šport Pele je tražio da posljednju utakmicu igra protiv Jugoslavije, a evo i...

Pele je tražio da posljednju utakmicu igra protiv Jugoslavije, a evo i zašto

SHARE

Na čuvenoj Marakani u Brazilu pred 140.000 navijača (neki tvrde i 160.000) istrčali su i „plavi“.

Tog 18. srpnja 1971. godine je Edson Arantes de Nascimento Pele odigrao posljednji meč u dresu Brazila. Na oproštaju je želio da igra baš protiv Jugoslavije, koja je tada bila poznata kao „selekcija europskih Brazilaca“.

Protiv selekcije europskih Brazilaca Na čuvenoj Marakani u Brazilu pred 140.000 navijača (neki tvrde i 160.000) istrčali su i „plavi“. Evo i tima koji je tada igrao protiv Pelea i drugara: Radomir Vukčević, Mladen Ramljak (od 46. Zoran Antonijević), Dragoslav Stepanović, Miroslav Pavlović, Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković (od 46. Nenad Bjeković), Brane Oblak, Zoran Filipović (od 46. Jure Jerković), Jovan Aćimović i Dragan Džajić, podsjeća Nova.

Jugoslavija:Brazil 2:2, a Pele trči počasni krug

„Plavi“ su poveli pogotkom Džajića u 35. minutu, domaćin je preokrenuo na 2:1 golovima Rivelina i Hersona, a konačni rezultat 2:2 postavio je Jurica Jerković u 70. minutu.

Čitav Brazil je plakao tog 18. srpnja pogotovo kada je 10 minuta prije kraja susreta Pele podigao obje ruke i istrčao počasni krug oko terena uz gromoglasni aplauz i ovacije s tribina.